Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο χάρτης της κακοκαιρίας

                                               Καλύτερες είναι μέχρι στιγμής οι καιρικές συνθήκες την Τετάρτη στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση σε εξέλιξη, αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το ορεινό δίκτυο. Τα πράγματα είναι καλύτερα και στα διόδια των Μαλγάρων.
Κλειστά είναι τα σχολεία στους Δήμους Χαλκιδικής, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Λαγκαδά, Λαχανά και σε κάποιες περιοχές στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. 
Κλειστά τα σχολεία και στους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Πιερίας, Κιλκίς, ανοιχτά στο Νομό Κοζάνης, κλειστά όμως στην Πτολεμαΐδα. Σημειώνεται πάντως ότι η βελτίωση των κλιματικών συνθηκών μπορεί να επιτρέψει το άνοιγμα κάποιων από τα σχολεία τελικά, γι’ αυτό συνιστάται στους γονείς να επικοινωνούν με τις διευθύνσεις τους ή τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Όσον αφορά τον Έβρο, πέφτει η στάθμη των υδάτων στο Ορμένιο που έχει πλημμυρίσει, αλλά αυτό εκτιμάται ότι έχει εκτονώσει την κατάσταση, καθώς μειώνεται η στάθμη των υδάτων. Οι αρχές αισιοδοξούν ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόβλημα, παραμένουν όμως σε επιφυλακή.
Εντωμεταξύ, πλημμύρισε ο κάμπος της Λαμίας, λόγω υπερχείλισης του Σπερχειού, ύστερα από τις συνεχείς χιονοπτώσεις που κατέβασαν αυξημένο όγκο νερού. 
Στην Αττική κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, λόγω έντονης χιονόπτωσης.
Κλειστή ώς το μεσημέρι του Σαββάτου θα παραμείνει η νέα εθνική Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού, λόγω καθίζησης στο οδόστρωμα.
www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου