Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Τρέμουν ακόμα το Μίκη Θεοδωράκη οι Γερμανοί


Αφιέρωμα στη δράση του Μίκη Θεοδωράκη έχει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με αφορμή την αναγγελία ίδρυσης του κινήματος «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση», στην οποία προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πασίγνωστος μουσικοσυνθέτης.
Ο συντάκτης του κειμένου χαρακτηρίζει το Μίκη Θεοδωράκης «συνθέτης, πολιτικός ακτιβιστής και λαϊκός ήρωας» που ξεσηκώθηκε και πάλι ενώ συμπληρώνει πως «ο μουσικοσυνθέτης μετά βίας μπορεί να κινηθεί, αλλά διατηρεί το παλιό μαχητικό του φρόνημα».
Μπορεί να πάνε πολλά χρόνια από τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα όπου ο Μίκης είχε έντονη αντικατοχική δράση, ωστόσο το γερμανικό έντυπο έχει φροντίσει να πληροφορηθεί αρκετά στοιχεία για την παρουσία του στα κοινωνικά δρώμενα γράφοντας χαρακτηριστικά πως «την ώρα που ο μεταβατικός πρωθυπουργός Παπαδήμος αγωνίζεται να βρει με τους ιδιώτες πιστωτές μία λύση για το ελληνικό κούρεμα, ο Θεοδωράκης αντιστέκεται ενάντια στους «κατακτητές» και τα σκληρά μέτρα λιτότητας».
Ξέρουν πολύ καλά άλλωστε, εγχώριοι και ξένοι «κατακτητές» πως ένα και μόνο τραγούδι του Θεοδωράκη αρκεί για να βγάλει στους δρόμους χιλιάδες Έλληνες… Όμως απ’ ότι φαίνεται στη σύγχρονη Ελλάδα, «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ…»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου