Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Windows 8: Ξέχνα το "Start" κουμπί!


Windows 8: Ξέχνα το  Start  κουμπί!
Στο παρελθόν αναφερθήκαμε σε αρκετές από τις αλλαγές που θα φέρουν τα νέα Windows 8, οι οποίες έχουν να κάνουν με το χρόνο εκκίνησης που δε θα ξεπερνά μερικά δευτερόλεπτα, αλλά και στη μισητή σε όλους μας Blue Screen, η οποία θα είναι πλέον αγνώριστη και πιο χαριτωμένη.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δυνατότητα που θα μας δίνουν να επιλέξουμε την αγαπημένη μας φωτογραφία και να την ορίσουμε ως password, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων σε περίπτωση που πέσει σε ξένα χέρια το PC μας, αλλά και το πλεονέκτημα που θα μας χαρίσει η νέα έκδοση να μη χάνουμε τα ανοικτά μας αρχεία κάθε φορά που θα κάνουμε updates.
Μια ακόμη μεγάλη αλλαγή που μας φέρνουν τα Windows 8 είναι ότι θα εγκαταληφθεί το "Start" κουμπί και μενού, το οποίο έδινε το παρόν σε όλες τις εκδόσεις των Windows από το 1995 μέχρι σήμερα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα για γρήγορη πρόσβαση στο λογισμικό, στα αρχεία μας και στις λειτουργίες αναζήτησης.
Βέβαια, να διευκρινίσουμε ότι μπορεί το κουμπί να απουσιάζει, οι λειτουργίες, όμως, τις οποίες υποστήριζε δε θα εξαφανιστούν, αλλά θα παραμείνουν σε μια "hot corner",ώστε να είναι το ίδιο εύκολο για το χρήστη να τις διαχειριστεί είτε από οθόνες αφής είτε από το ποντίκι.
Τα Windows 8 πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν το λειτουργικό περιβάλλον της Microsoft και να μπορεί να τρέχει τόσο σε υπολογιστές όσο και σε tablets, με τις εφαρμογές να εμφανίζονται στο Metro με τη μορφή πλακιδίων (Tiles), ενώ έντονη θα είναι η αλληλεπίδρασή του με το Σύννεφο (υπηρεσίες, όπως το Skydrive).
Νικόλας Εμμανουήλ
nikolasemm@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου