Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αντιδρούν για το εκλογικό επίδομα


"Απαξιωτική, προκλητική και προσβλητική" χαρακτήρισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη στάση της κυβέρνησης...
και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλαν ότι λίγα μόλις 24ωρα πριν της εκλογές, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του αριθμού των εργαζομένων των ΟΤΑ που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία και το ακριβές ποσό της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης που προβλέπεται. Την ίδια στιγμή επέκριναν την απόφαση-σύσταση προς τους Ο.Τ.Α. να χρησιμοποιήσουν έναν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στην εκλογική διαδικασία.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι για τυχόν προβλήματα που δημιουργηθούν κατά την εκλογική διαδικασία, την ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης "να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες" και να πιέσουν το υπουργείο Εσωτερικών για να προβλεφθεί το επαρκές προσωπικό, "με βάση και την εμπειρία προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της προσεχούς Κυριακής".
Πηγή: nafteboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου