Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μύθος ή πραγματικότητα ότι ο καφές βλάπτει;






Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πιο αμφιλεγόμενο ρόφημα, καθώς οι μισοί πιστεύουν ότι είναι βλαβερό και οι άλλοι υποστηρίζουν ότι...
 σε κανονικές ποσότητες βοηθά τον οργανισμό μας.

Ο λόγος για τον καφέ που όσοι τον επιλέγουν ειδικά τις πρωινές ώρες λειτουργεί ευεργετικά αρχικά με το άρωμα του και στη συνέχεια με τη γεύση του, καθώς ξυπνάει όλες τις αισθήσεις μας.

Τα θετικά λοιπόν του πιο δημοφιλούς ροφήματος στον κόσμο είναι η βελτίωση της νοητική μας λειτουργίας, καθώς τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι όσοι πίνουν καφέ κινδυνεύουν κατά 80% λιγότερο να νοσήσουν από Πάρκινσον.

Επίσης, 2 – 3 φλιτζάνια την ημέρα βοηθάνε στο να μην εμφανισθεί καρκίνος στο παχύ έντερο, ενώ άλλες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που καταναλώνουν συχνά καφέ, έχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης τύπου ΙΙ Διαβήτη, σε σχέση με άτομα που δεν καταναλώνουν καθόλου καφέ.

Ακόμη, μικρές ποσότητες καφεΐνης βοηθούν στη κεφαλαλγία, και τις ημικρανίες, ενώ έχει και έχει αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό μας.

Όσον αφορά στα αρνητικά ακόμη και η μικρή ποσότητα καφέ μπορεί να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς, να νιώσουμε αρρυθμίες, να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, να προκαλέσει εθισμό και να πάθουμε αφυδάτωση.

Ακόμη, επειδή δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού, μεγάλες ποσότητες καφέ μπορεί να δημιουργήσουν στρες και αρκετά νεύρα.

Αλλά πάντα μιλάμε για υπερκατανάλωση καφέ και όχι για 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου