Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Μία θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας διεκδικούν πάνω από 7.000 απόφοιτοι των Ενιαίων και των Επαγγελματικών Λυκείων
από στις 21 και 22 Μαΐου αντίστοιχα "ρίχνονται" στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα σχολεία κλείνουν στις 17 Μαΐου, ενώ οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 11 Ιουνίου.

Στο Ηράκλειο οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια είναι 2.477, 408 είναι παλιοί απόφοιτοι και 767 από τα ΕΠΑΛ με 122 παλαιότερους αποφοίτους.
Εξεταστικά κέντρα
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21 Μαϊου ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 22 του μήνα.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ΄τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 07 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου