Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μεταφορά τεχνογνωσίας από την Κρήτη στην Αίγινα


Για το μοντέλο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού που ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, ενημερώθηκε χθες αντιπροσωπεία της Αίγινας με επικεφαλής το δήμαρχό της, Σάκη Σακκιώτη, με στόχο την άντληση τεχνογνωσίας πάνω στους δύο αυτούς βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης .



Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επεσήμανε στην αντιπροσωπεία ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι άλλες περιοχές της χώρας ζητούν να ενημερωθούν για το μοντέλο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού που ακολουθεί η Περιφέρεια.

Όπως δήλωσε, «ο πρωτογενής τομέας στήριζε και στηρίζει την οικονομία της Κρήτης και εμείς με τη συνεργασία και συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε με τις δράσεις μας τα ποιοτικά μας προϊόντα με τον τουρισμό». Επίσης, τόνισε πως μόνο με προϊόντα ονομασίας προέλευσης, πιστοποιημένα προϊόντα, μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά.

Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, ανέφερε ότι για την Περιφέρεια Κρήτης εξακολουθεί να αποτελεί πρωταρχικό στόχο η υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, της διαχείρισης των προϊόντων του και η διασύνδεση με τον τουρισμό, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της κρητικής οικονομίας.

Τέλος, ο δήμαρχος Αίγινας, Σάκης Σακκιώτης, συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης για το στρατηγικό της σχεδιασμό λέγοντας ότι «σήμερα αντλούμε πολύτιμες ιδέες, πρακτικές και εμπειρίες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης που θα τις μεταφέρουμε στα δικά μας δεδομένα, έτσι ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα που θα βοηθήσουν και το δικό μας νησί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου