Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η "μάχη" των κοινοχρήστων στις πολυκατοικίες




Οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε αδιέξοδο και οι διαχειριστές σε απόγνωση - Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των κοινοχρήστων και του πετρελαίου στις πολυκατοικίες όλης της Ελλάδας.


Η τιμή - φωτιά του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τη λιτότητα, την ανεργία και την αδυναμία ή ακόμη και την απροθυμία πολλών να αντεπεξέλθουν στα κοινόχρηστα κόστη πυροδοτεί διενέξεις και αντιπαραθέσεις.

την καλύτερη περίπτωση οδηγεί σε... έξυπνες λύσεις αυτονομίας. Κάποιοι χρωστούν, άλλοι δεν έχουν να πληρώσουν, κάποιοι δεν θέλουν να φορτώνονται πρόσθετες χρεώσεις (π.χ. κηπουρού), άλλοι θέλουν να βάλουν πετρέλαιο, κάποιοι δεν αντέχουν το κόστος. Κάνουν συνελεύσεις επί συνελεύσεων, συχνά άκαρπες, ενίοτε εκρηκτικές και στο μεταξύ αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης: υγραέριο, σόμπες, αιρ κοντίσιον, ξύλα, θερμοπομπούς, κουβέρτες...

«Η κρίση οξύνει τις αντιπαραθέσεις. Ιδίως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει αναστατώσει πολύ τον κόσμο», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς. Οπως ο ίδιος επισημαίνει, η ΠΟΜΙΔΑ δέχεται πλέον σε καθημερινή βάση ερωτήματα από διαχειριστές πολυκατοικιών που αντιμετωπίζουν άρνηση των συνιδιοκτητών τους να πληρώσουν τα κοινόχρηστα ή την επιθυμία τους να αποδεσμευτούν από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου