Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Θρίαμβος τίτλου από τον Ολυμπιακό, 4-0 την ΑΕΚ



Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν πρωταθλητής και έδωσε ένα καλό μάθημα στην ΑΕΚ, επικρατώντας με 4-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στη Super League.





Ο Μποτία άνοιξε το σκορ στο 1ο ημίχρονο, Ιντέιγ και Φορτούνης έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των "ερυθρολεύκων".

Οι δύο προπονητές επεφύλαξαν εκπλήξεις στα βασικά σχήματα, αφού κράτησαν τα αστέρια τους στον πάγκο. Από τη μία πλευρά ο Εστεμπάν Καμπιάσο και Κώστας Φορτούνης και από την άλλη ο Ντιέγκο Μπουονανότε κράτησαν τη φόρμα μετά από το ζέσταμα και έδωσαν τη θέση τους σε Λούκα Μιλιβόγεβιτς, Αλεχάντρο Ντομίνγκες και Πέτρο Μάνταλο αντιστοίχως.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο η πρώτη ευκαιρία ανήκε στην ΑΕΚ και συγκεκριμένα στον Χρήστο Αραβίδη στο 12'. Το σουτ του έπιασε εύκολα ο Ρομπέρτο και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ντομίνγκες να δοκιμάσει τα πόδια του, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Ένωση περίμενε στην άμυνά της την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσει" και στο 26' έχασε ευκαιρία στην αντεπίθεση με τον Βαγγέλη Πλατέλλα.

Κάπου εκεί ήρθε η ώρα του γκολ. Σε κόρνερ από δεξιά, ο Αλμπέρτο Μποτία έμεινε αφύλαχτος στη μικρή περιοχή του Αλάιν Μπαρόχα και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το μομέντουμ ήταν με τους πρωταθλητές Ελλάδας που σκόραραν και στο 41', ωστόσο το γκολ του Μπράουν Ιντέιγ ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ.

Το 2ο μέρος είχε πιο χαμηλό τέμπο, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ΑΕΚ με τον Έλντερ Μπαρμπόσα στο 58', με τον Ντομίνγκες να απαντάει με αδύναμο σουτ στο 64'. Δύο λεπτά αργότερα, μία κεφαλιά του Τσόρι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν καθολική.

Ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Φελίπε Πάρντο και τον Κώστα Φορτούνη και δικαιώθηκε. Ο Κολομβιανός επιθετικός αναστάτωσε την άμυνα των "κιτρινόμαυρων" και ο Έλληνας μέσος σκόραρε δύο φορές.

Αρχικά με κοντινό πλασέ από πάσα του Ιντέιγ και στη συνέχεια με πέναλτι που κέρδισε η τρίτη αλλαγή του Πορτογάλου τεχνικού, ο Ερνάνι.

Το τελικό 4-0 αποτύπωσε πλήρως την εικόνα του αγώνα και έφερε τον Ολυμπιακό στο συν 6 από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στη 2η θέση, έχοντας το απόλυτο των βαθμών και με την καλύτερη εκκίνηση των τελευταίων ετών.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γ.Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά (79 Φορτούνης), Ντουρμάζ (64' Πάρντο), Ντομίνγκες (76' Φορτούνης) και Ιντέγιε.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Σιμόες (63 Μπουένανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος 82' Κορδέρο), Μπαρμπόζα, Πλατέλλας (75' Κρισάντους), Αραβίδης.

Διαιτητής: Κύζας, Βοηθοί: Αλεξέας, Σιπκας Τέταρτος διαιτητής: Καλογερόπουλος
Γκολ: Μποτία (28' ), Ιντέγε (69'), Φορτούνης (77', 92')
Κάρτες: Αραβίδης (31'), Σιόβας (37'), Μποτία (43'), Κορδέρο (45'), Μαζουακού (66)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου