Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Στάσεις εργασίας των λεωφορείων την ΠρωτομαγιάΜε στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των λεωφορείων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ, η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργία των εργαζομένων.

Χωρίς τρόλεϊ τη Δευτέρα

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρόλεϊ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η οποία αποφάσισε τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία, «σε συνέχεια όλων των σκληρών μέτρων και μνημονίων των προηγούμενων ετών, το κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνει μαζί της νέα σκληρά μέτρα όπως την απελευθέρωση των απολύσεων, νέες μειώσεις μισθών, νέα φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, νέες μειώσεις συντάξεων, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου "κόφτη" για τις κοινωνικές παροχές σε Υγεία και Παιδεία και πολλά άλλα».

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα διοργανωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia