Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο

Η δημιουργία υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο αποτελεί για το Νομό, τη δημοτική αρχή, αλλά και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, ένα μεγάλο στοίχημα.


Με συντεταγμένα και οργανωμένα βήματα, οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αδειών και των εγκρίσεων που απαιτούνται, έχουν προχωρήσει, όπως είπε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, και το καλοκαίρι του 2018 το Ρέθυμνο αναμένεται να διαθέτει το δικό του υδατοδρόμιο, αμβλύνοντας, όσο αυτό είναι εφικτό, το μειονέκτημα του Νομού σχετικά με τον αεροπορικό και ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του.

Ήδη μεγάλο μέρος των συμβάσεων είναι έτοιμο για τον διεθνή διαγωνισμό σχετικά με την ανάθεση του συνόλου του έργου για το υδατοδρόμιο στο εμπορικό λιμάνι σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο έλεγχος των όρων των συγκεκριμένων συμβάσεων.

Από πλευράς της Αρχαιολογίας Εναλίων και Βυζαντινών αρχαιοτήτων υπάρχουν ήδη οι σχετικές εγκρίσεις για την χωροθέτηση των εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, το οποίο θα εξυπηρετεί το πλείστον των περιοχών στην Ελλάδα, που είτε διαθέτουν, είτε θα αποκτήσουν υδατοδρόμιο και πρόγραμμα πτήσεων με υδροπλάνα, όπως δήλωσε η κ. Κουτσαλεδάκη.

Όπως είπε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «έχει εκδοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση και έτσι το Ρέθυμνο είναι ο πρώτος Νομός στην Κρήτη που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για την τελική ευθεία ολοκλήρωσης του έργου. Οι υποδομές που απαιτούνται αποτελούν σχετικούς όρους για τον ανάδοχο, που θα είναι υποχρεωμένος να προβεί στην εγκατάσταση των απαραίτητων υποδομών λειτουργίας του υδατοδρομίου, αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος, ενώ η ιδιοκτησία του υδατοδρομίου παραμένει εξ ολοκλήρου στο Λιμενικό Ταμείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia