Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Σταθάκης: Η ΔΕΗ είναι «εξασφαλισμένη»

Σταθάκης: Η ΔΕΗ είναι «εξασφαλισμένη»

«Θα διασφαλίσουμε πλήρως τις θέσεις εργασίας και τον ρόλο της ΔΕΗ ως κεντρικού πυλώνα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας...της χώρας» τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με τη μονοπωλιακή πρόσβαση της ΔΕΗ στον λιγνίτη, υπογράμμισε:


«Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε απόλυτα ότι η ΔΕΗ αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ενεργειακού συστήματος της χώρας και ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώθηκε το Σάββατο και στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το σχέδιο της «μικρής» ΔΕΗ, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, προέβλεπε οριζόντια πώληση περίπου του 1/3 της ΔΕΗ: μονάδων λιγνίτη, υδροηλεκτρικών και φυσικού αερίου.

«Εμείς από την αρχή υποστηρίζουμε ότι το μόνο θέμα που συζητάμε είναι η εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τους λιγνίτες» πρόσθεσε, ασκώντας κριτική στη ΝΔ ότι «επέλεξε να επαναφέρει τις θέσεις της πρόσφατα, και μάλιστα την ημέρα που εμείς διαπραγματευόμασταν στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς».

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση με την έως τώρα διαπραγμάτευση έχει καταφέρει να αποκλείσει τη συζήτηση για το σύνολο των μονάδων της ΔΕΗ και την ιδέα της αποκλειστικής συμμετοχής ιδιωτών, ενώ στην πορεία των συζητήσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο και «που θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια, θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος που θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia