Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

H μπασκετική ΑΕΚ στο «ραντεβού» με την ιστορία της

H μπασκετική ΑΕΚ στο «ραντεβού» με την ιστορία της

Σύσσωμη η αποστολή της ΑΕΚ βρέθηκε στο Καλλιμάρμαρο, εκεί όπου πριν από 49 χρόνια η «Βασίλισσα» κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Κύπελλο Κυπελλούχων.


Οι παίκτες και το επιτελείο της «Βασίλισσας» επισκέφθηκαν το Καλλιμάρμαρο, όπου σαν σήμερα το 1968, η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, και μπήκε στο βιβλίο Guinness για την προσέλευση των 80.000 θεατών στο στάδιο.
aejakm1
Όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν στο κέντρο στου σταδίου, εκεί όπου κάποτε ήταν το... παρκέ, κρατώντας ένα χαρτί με μια φωτογραφία του τελικού, που έγραφε «και ξανά θα γίνεις Βασίλισσα», αλλά και την πιστοποίηση από την καταχώρηση στο βιβλίο Guinness.
aejakm4
Έπειτα, άπαντες περιηγήθηκαν στους χώρους του σταδίου, αλλά και στα ενδότερά του, με τους ξένους αθλητές να μαθαίνουν τόσο για την ιστορία του αγώνα, όσο και του Παναθηναϊκού Σταδίου. Ο Ελόνου με την φωτογραφική μηχανή ανά χείρας δεν σταμάτησε να απαθανατίζει στιγμές, ο Νιούλεϊ συνομίλησε με τουρίστες, ενώ αρκετοί υπέγραψαν αυτόγραφα σε μικρά παιδιά που ήταν στο χώρο και αντιλήφθηκαν τους παίκτες. Πολλοί, επίσης, ήταν εκείνοι που στα «πηγαδάκια» που είχαν στήσει προσπαθούσαν να φανταστούν το Καλλιμάρμαρο γεμάτο από 80.000 θεατές και να... μεταφερθούν πίσω στο 1968, για να ονειρευτούν το μεγαλείο εκείνης της εποχής.
aejakm2aejakm5aejakm6aejakm7aejakm8aejakm9aejakm10
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia