Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Στο ιστορικό αεροδρόμιο Μάλεμε ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Χανιά: Στο ιστορικό αεροδρόμιο Μάλεμε ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Στο ιστορικό αεροδρόμιο Μάλεμε που τον Μάιο του 1941 υπήρξε το βασικό σημείο αντίστασης Κρητικών και συμμάχων κατά την Γερμανική εισβολή στην Κρήτη, έπεσε απόψε...η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τον προβληματισμό του καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, «σήμερα, δυστυχώς, βλέπουμε τους απογόνους των Ναζί να ξανασηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη. Σε κάποιες χώρες μειοψηφικά, όπως τη δική μας, σε κάποιες επικίνδυνα».

Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι η λιτότητα έχει οδηγήσει πολλά κοινωνικά στρώματα στην Ευρώπη σε απόγνωση και στο περιθώριο και όπως χαρακτηριστικά είπε «εκεί καρπίζει ξανά η λογική του μίσους και του ναζισμού». «Αυτήν την περίοδο», συμπλήρωσε, «υπάρχει ένα δίλημμα στην Ευρώπη. Ή θα πάρει μία στροφή προς την ανάπτυξη, τη χαλάρωση της λιτότητας, τη δίκαιη κατανομή των βαρών και των πόρων ή δεν θα υπάρξει».

Εν τω μεταξύ σημείωσε ότι «για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, με την αυριανή διαφαινόμενη συνολική συμφωνία, που προήλθε μετά και τον οδυνηρό συμβιβασμό του Ιουλίου του 2016, φαίνεται να υπάρχει μια συνολική ρύθμιση του χρέους και θα μπορέσουμε να μιλάμε πλέον για μία άλλη χώρα, για μία άλλη πατρίδα. Θα επουλώσουμε τις πληγές. Θα επαναδιαπραγματευθούμε πολλές πλευρές αυτής της συμφωνίας, γιατί το δίλλημα μας από εδώ και εμπρός θα είναι ή ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός σε μια Ευρώπη που δεν θα υπάρχει ή δίκαιη ανάπτυξη, αλληλεγγύη, φιλία των λαών, σε μια Ευρώπη που θα ξαναασπαστεί τις αρχικές της αξίες».

Στα γεγονότα εκείνης της περιόδου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος επανέφερε το αίτημα για παραχώρηση του αεροδρομίου Μάλεμε στην τοπική κοινωνία, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τελετή μνήμης και κατάθεση στεφάνων, ενώ οι παριστάμενοι εντυπωσιάστηκαν από την επίδειξη ελιγμών που πραγματοποίησε πολεμικό αεροσκάφος F16 της ομάδας «Ζεύς» της 115 Πτέρυγας Μάχης, με χειριστη τον σμηναγό ιπτάμενο Γιώργο Παπαδάκη. Νωρίτερα, στο Γερμανικό Νεκροταφείο πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης για τους Γερμανούς στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις κατάληψης του νησιού τον Μάιο του 1941.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia