Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017: Με βάση ξανά στη ΛαμίαΚαι πάλι με έδρα τη Λαμία -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- πραγματοποιείται, στις 3 και 4 Ιουνίου, το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017, που μετράει...στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA -τρίτος γύρος, τρίτος και τέταρτος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, καθώς και τρίτος του αντίστοιχου για Ιστορικά αυτοκίνητα (η πρώτη ημέρα), αναμένεται να αποτελέσει τον απόλυτο στόχο για τους πρωταγωνιστές των θεσμών.

70 οι συμμετοχές για το ράλι Ακρόπολις μαζί με τα Ιστορικά, με μεγάλο απόντα τον Λούκιανουκ, λόγω της σφοδρής σύγκρουση στο πλαίσιο δοκιμών στο ράλι της Ρωσίας με απώλεια ζωής και σοβαρούς τραυματισμούς, λίγα 24ωρα πριν. Για το ERC το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι συμμετοχές των Φιλιππίδη και Τσολακίδη με Skoda Fabia R5. Ο αγώνας, συγκριτικά με αυτόν του 2016, σχεδιαστικά, δεν περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές, πλην της μείωσης της ειδικής διαδρομής 1-4 SEAJETS Γραβιά κατά 890 μ. από την αφετηρία της.


Στις 3 και 4 Ιουνίου πραγματοποιείται το   SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017.


Το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 3 Ιουνίου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα: τη SEAJETS Γραβιά, μήκους 24,81 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, την Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ. που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και την ΕΚΟ Racing Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.

Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη την ΕΚΟ Racing Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στη SEAJETS Ρεγκίνι των 11,61 χλμ. με το χαρακτηριστικό πέρασμα από τα νερά στο 4ο χλμ. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα οδηγηθούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά που μετά τα 10 πρώτα πασίγνωστα ανηφορικά χιλιόμετρα στρίβει αριστερά προς Ζέλι, σε μια διαδρομή που αναμενόμενα θα κουράσει τους οδηγούς πριν την επιστροφή τους στο ενδιάμεσο σέρβις, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017.

Νωρίτερα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αν και το αγωνιστικό μέρος θα έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί της ίδιας μέρας, με τα ελεύθερα δοκιμαστικά (στις 08:30) και τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής (στις 11:30), μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) έχει δίπλα της, στη διοργάνωση, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων, όπως και τους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδος και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου. Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.acropolisrally.gr πέρα από όλα τα τελευταία νέα που αναρτώνται καθημερινά, οι θεατές μπορούν να βρουν όλα τα «εργαλεία» για τη σωστή παρακολούθηση του αγώνα, όπως αναλυτικούς χάρτες και οδηγίες πρόσβασης στις ειδικές διαδρομές με τα αντίστοιχα road book.​

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia