Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Γενική απεργία την Τετάρτη, συλλαλητήριο και την Πέμπτη



Σε γενική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις την Τετάρτη, καθώς και συλλαλητήριο την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης των μέτρων στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης...



 του προγράμματος, καλεί η ΓΣΕΕ. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κινητοποιήσεις και στα λιμάνια. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Απεργία και στα ΜΜΕ την Τρίτη.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση, τονίζει η ΓΣΕΕ, η οποία ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο και την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα ψήφισης των μέτρων του πολυνομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως «ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ καλεί στη δική του απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το πακέτο μέτρων αποτελεί το τέταρτο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ενώ προσθέτει πως περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους και νέα βάσανα για τους εργαζόμενους. Παράλληλα, χαρακτηρίζει κοροϊδία τα αντίμετρα, καθώς, όπως υποστηρίζει, μεγάλο κομμάτι τους ενισχύει άμεσα μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στις 16, 17 και 18 Μαΐου. Στις 16 Μαΐου η στάση εργασίας είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα την Τετάρτη 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία αποφάσισε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Τις ίδιες ώρες (9 το πρωί με 4 το απόγευμα) και για τον ίδιο λόγο θα λειτουργήσουν το μετρό και τοτραμ, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη γενική απεργία. Σημειώνεται ότι οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση μετά το 3ο μνημόνιο, ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει και το 4ο χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ολέθριες συνέπειες που θα προκαλέσει σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας».

Επιπλέον, την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τρίτης 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 16 Μαΐου, έχει αποφασίσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι στις τράπεζες «αντιλήφθηκαν πρώτοι και κατήγγειλαν την παράδοση της οικονομίας της χώρας στους ξένους γιατί βίωσαν τον αφελληνισμό των τραπεζών στο επίπεδο των μετόχων, της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων και του ελέγχου των αποφάσεων και των στρατηγικών επιλογών, που όπως όλα δείχνουν δεν θα υπηρετήσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τα συμφέροντα των νέων μετόχων».

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Στο πλαίσιο της απεργιακής πανελλαδικής πανεργατικής κινητοποίησης, τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζομένων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ έχουν αποφασίσει την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τρίτης 16 Μαΐου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου