Κυριακή 14 Μαΐου 2017

H AEK ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό (71-70)



Με μεγάλη εμφάνιση στο β΄ μέρος η ΑΕΚ νίκησε με 71-70 τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημιτελικό των play off και ισοφάρισε σε 1-1 της σειρά των δύο ομάδων.


Το προβάδισμα που πήραν οι «πράσινοι» την περασμένη Πέμπτη «εξαφανίστηκε» γρήγορα κι έτσι το ματς της ερχόμενης Πέμπτης, αυτή την φορά με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, αποκτά μεγάλη σημασία καθώς ο νικητής θα πάρει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους τεελικούς των play off.

Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, με τον Ρίβερς να παίρνει την προσπάθεια αλλά ήταν άστοχος κι έτσι οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη τους νίκη που τους διατήρησε σε τροχιά πρόκρισης. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μιλόσεβιτς (14π.) και Μαυροειδής, Σάκοτα, που πέτυχαν από 12.

Μόνο ο Σίνγκλετον διασώθηκε από τον κακό Παναθηναϊκό του δεύτερου μέρους, με τον Αμερικανό να σταματά στους 19 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός άφησε στ΄ αποδυτήρια την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους και η ΑΕΚ με επι μέρους σκορ 15-4 κατάφερε στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου να ισοφαρίσει σε 44-44.

Περίπου 5 λεπτά χωρίς καλάθι έμειναν οι «πράσινοι», που δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις στην πολύ καλή άμυνα της Ένωσης και έχασαν τη διαφορά που είχαν «χτίσει» και η οποία έφτασε και στο +12 (41-29). Η ομάδα του Μανωλόπουλου με... όπλο την άμυνα, βρήκε λύσεις με τον Μιλόγεβιτς και κατάφερε να μετατρέψει σε ντέρμπι το ματς.

Μετά το κακό τους ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» βρήκαν ξανά τα... πατήματά τους και πήραν διαφορά 7 πόντων (57-50), αλλά και αυτή την φορά η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις και με δύο σερί τρίποντα του Νιούλεϊ μείωσε σε 56-57 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Περίπου 5.30΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά μετα τα πρώτα λεπτά του ματς μπροστά στο σκορ με το καλάθι του Ντίξον (63-62) «βάζοντας φωτιά» στο ΟΑΚΑ. Με μεγάλο τρίποντο του Σάκοτα η ΑΕΚ ξέφυγε με 68-64 και λίγο αργότερα με 70-64 χάρις σε καλάθι του ΜακΓκράθ.

Με σερί 4-0 ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 70-68 περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος και το ντέρμπι καλά κρατούσε. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν 70-70, αλλά η μία εύστοχη βολή του Μαυροειδή ήταν αρκετή για να χαρίσει τη νίκη στην Ένωση, καθώς το σουτ του Ρίβερς σε «νεκρό χρόνο» ήταν άστοχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου