Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Νέο κεφάλαιο ανοίγει απόψε για την Εθνική ποδοσφαίρου

g_spor_b02--2

Αν το βράδυ περάσετε μία βόλτα από το Ολυμπιακό Στάδιο και δείτε αναμμένους τους προβολείς, μην μπερδευτείτε. Δεν θα υπάρχει δράση λόγω επανέναρξης της Σούπερ Λίγκας. 



Το φιλικό παιχνίδι της εθνικής ομάδας με την αντίστοιχη της Ελβετίας θα είναι ο λόγος. Ενα ματς που αρχικώς επρόκειτο να διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μην αγωνιστεί ξανά στο γήπεδο «Καραϊσκάκη». Ωστόσο, τα σοβαρά γεγονότα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, υποχρέωσαν την ομοσπονδία να προχωρήσει σε αλλαγή έδρας και την επιστροφή, μετά πολλά χρόνια, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Με το φιλικό κόντρα στους Ελβετούς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική ομάδα, έπειτα από τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εφθασε έως τα μπαράζ, όπου το εμπόδιο της Κροατίας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε, έχει στη διάθεσή του 27 ποδοσφαιριστές, τόσο για το αποψινό ραντεβού στο ΟΑΚΑ (ώρα έναρξης 20.00) όσο για το επόμενο τεστ με την Αίγυπτο που θα γίνει την Τρίτη επί ελβετικού εδάφους.

Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών που έχει κοντά του ο Σκίμπε ήταν στο μονοπάτι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Τα μοναδικά νέα πρόσωπα είναι ο Λημνιός και ο Κουλούρης. Από κει και έπειτα κλήθηκε ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ως επιβράβευση για όσα σπουδαία έχει καταφέρει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, υπερασπιζόμενος την εστία του Ατρομήτου.

Μετά τα φιλικά στην Αυστραλία, το κατώφλι της Εθνικής πέρασε και ο Μπάρκας. Κέρδισε στο «νήμα» τον Πασχαλάκη που έχει εξαιρετικές επιδόσεις με τον ΠΑΟΚ. Ο Γερμανός τεχνικός παρακολουθεί επίσης τόσο τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο του Παναθηναϊκού όσο και τον Αθανασιάδη. Αλλά κατέληξε στον Μπάρκα με το σκεπτικό πως από το 2013 βρίσκεται διαρκώς στις τάξεις των «μικρότερων» εθνικών ομάδων (στη Νέων και την Ελπίδων).

Οι προβολείς θα πρέπει να πέσουν πάνω και στον Νίκο Καρέλη, ο οποίος έλειψε από την Εθνική λόγω σοβαρού τραυματισμού. Οι υπόλοιποι 22 ποδοσφαιριστές που έχει μαζί του ο Σκίμπε ήταν οι σταθερές του επιλογές στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Μια διαδικασία η οποία έφερε ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε υψηλό επίπεδο, παρά το γεγονός πως στο τέλος δεν πέτυχε τον στόχο του.

Συνοπτικά στη διάθεση του Γερμανού προπονητή είναι οι
Καρνέζης, Γιαννιώτης, Μπάρκας, Τοροσίδης, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Τζαβέλλας, Ρέτσος, Παπαδόπουλος Κυρ., Ταχτσίδης, Τζιόλης, Πέλκας, Κουρμπέλης, Σάμαρης, Ζέκα, Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Καρέλης, Γιαννιώτας, Δώνης, Λημνιός, Κουλούρης.




Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου