Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 16χρονου αυτόχειρα


Συγκλονισμένη η πόλη της Ξάνθης, αποχαιρέτησε το μεσημέρι της Τρίτης, τον 16χρονο μαθητή της Α’ Λυκείου, που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας στο κενό...




από τον 5ο όροφο κτιρίου, στο κέντρο της πόλης.

Συγγενείς, γνωστοί και φίλοι του 16χρονου, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, σοκαρισμένοι όλοι από το θάνατο του, που σκόρπισε τον θρήνο και τη θλίψη σε ολόκληρη την πόλη.

Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας φίλοι και γνωστοί του 16χρονου πήγαν για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του, ενώ κάποιοι επέλεξαν να αφήσουν λουλούδια και να ανάψουν κεράκια στο σημείο που έγινε το τραγικό περιστατικό.

Ο δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης, ως ένδειξη πένθους αποφάσισε να απέχει από τις δικαστικές αίθουσες την Τρίτη, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον πατέρα του 16χρονου, μέλος και πρώην πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ηταν μια ημέρα τραγική για συγγενείς και φίλους και όπως αναφέρουν μπλόγκς της περιοχής, το παρών έδωσαν εκατοντάδες κόσμου, ίσως ο περισσότερος κόσμος που συνόδεψε ποτέ συμπολίτη τους στην τελευταία του «κατοικία»…

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
Όσο για το τι ώθησε τελικά τον νεαρό στην δραματική τελευταία πράξη της ζωής του, όλα δείχνουν με ολοένα και μεγαλύτερη βεβαιότητα την αυτοκτονία.

Στο ενδεχόμενο αυτό συγκλίνουν και οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για το περιστατικό που συγκλονίζει την Ξανθιώτικη κοινή γνώμη και αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την πόλη.

Σε αυτό συντείνουν δύο κυρίως γεγονότα.

Από την μία ότι ο άτυχος νεαρός βρισκόταν μόνος του στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτηρίου λίγο πριν βρεθεί στο κενό, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ από την άλλη τρία γραπτά μηνύματα που ο ίδιος έστειλε λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο μέσω κινητού τηλεφώνου, δείχνουν εκ πρώτης να ρίχνουν λίγο φως στα αίτια του θανάτου του.

«Αντίο, σας αγαπώ», «Σ’ αγαπώ πολύ, συγνώμη» και«Είμαι στην οικοδομή του Βώβου. Στείλε κάποιον αρμόδιο αλλά μην έρθεις εσύ να με δεις γιατί ξέρω ότι θα πονέσεις πολύ αν με δεις. Συγνώμη», ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το περιεχόμενο των τριών γραπτών μηνυμάτων που ο ίδιος έστειλε, προϊδεάζοντας για το τι θα επακολουθούσε…

Μάλιστα πριν δύο μήνες είχε στείλει και πάλι ίδιου περιεχομένου μηνύματα σε φίλους του, γεγονός που δεν αποκλείει πως ο 16χρονος μαθητής αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν πολύ ευαίσθητο χαρακτήρα με έντονη την επιρροή της εφηβικής του ηλικίας, η παρόρμηση της οποίας φαίνεται να τον οδήγησε στο τραγικό περιστατικό.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται μέχρι να αποκλειστούν οριστικά όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα και να δοθεί το τελεσίδικο πόρισμα που θα κλείσει αυτή την τραγική οικογενειακή τραγωδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου