Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Αποκλείστηκαν... Τους αγαπάμε!



Η Εθνική ομάδα αποχαιρέτησε το Μουντιάλ Νέων με ήττα 3-1 από το Ουζμπεκιστάν, αλλά η πορεία της ως εδώ ήταν εξαιρετική.



Θα ήταν παράλογο να υπάρχουν παράπονα γι αυτή την μαγική ομάδα. Μέσα σε ένα χρόνο έπαιξε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έφτασε στους 16 του κόσμου. ¨οπως και να χει, παρά το εις το βάρος μας 3-1, τους αγαπάμε! Είναι άλλωστε η φουρνιά που αν όλα πάνε κατ' ευχήν θα στελεχώσει σε πολύ λίγο καιρό από τώρα την Εθνική ανδρών. Όσο για το παιχνίδι με το Ουζμπεκιστάν, δεν βγήκε στους πάικτες του Τσάνα και μοιραία όταν δεν έχεις την τύχη με το μέρος σου σε αυτό το επίπεδο θα το πληρώσεις με αποκλεισμό. Επιγραμματικά οι Έλληνες διεθνείς πλήρωσαν όλα τους τα λάθη και αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Τσάνα μπήκαν μουδιασμένοι στο γήπεδο. Δεν απείλησαν μέχρι το 27' την καλοστημένη άμυνα των Ουζμπέκων, όχι πως απειλήθηκαν αλλά... Στην πρώτη αξιόλογη φάση ο Μακστάλιεφ ενήργησε ιδανικά και με βολέ από διαγώνια θέση εκτέλεσε τον Καπίνο για το 0-1 (27'). Η Εθνική ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο η αντίδρασή της ήταν υποδειγματική. Για 5 λεπτά πίεσε, προκαλώντας τρικυμία στην άμυνα των Ουζμπέκων. Στο 32' ο Διαμαντάκος ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Κανένα πρόβλημα για τον Σταφυλίδη να φέρει την αναμέτρηση σε σημείο εκκίνησης. Η Εθνική επέστρεψε άμεσα στο σκορ και αυτό ήταν το πιο θετικό από όσα παρακολουθήσαμε στο πρώτο μέρος. Ανώτερη παρέμειναν οι διεθνείς και στο τέταρτο που ακολούθησε μετά την ισοφάριση μέχρι το κλείσιμο του ημιχρόνου.

Οι Έλληνες μπήκαν το ίδιο δυνατά στο δεύτερο μέρος αποφασισμένη να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρωτοπορία. Δεν έφτιαξαν μεγάλες φάσεις, ωστόσο προοδευτικά κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας και συντριπτική κατοχή. Ωστόσο μια αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή έστησε τον Καπίνο στα 11 βήματα, ενώ άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Κουρμπέλης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από μία στημένη φάση φάνηκε να υπάρχει απλώς κάποιο κράτημα ο Ουζμπέκος εκ των πραγμάτων με την μπάλα να ...βρίσκεται στον Θεό εκείνη την ώρα ήταν αδύνατο να κάνει συμμετοχή στην φάση, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα σε μία φάση που γίνεται κατά κόρων στην μεγάλη περιοχή. Σαφώς καταδικαστική απόφαση για την Εθνική ομάδα, καθώς ο Σεργκέεφ δεν λάθεψε απέναντι στον Καπίνο (1-2 62'). Τα πράγματα δεν ήταν καθόου εύκολα και έτσι παρέμειναν με την Εθνική να μην έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει και τους αντιπάλους της να κυνηγάνε στην κόντρα το γκολ που θα τελείωνε το παιχνίδι. Ο Ουρινμπάεφ ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς πήρε καλύτερη θέση από τον Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος τον ανέτρεψε. Νέο πάνλτι που μετουσίωσε σε γκολ ο Ραχμάνοφ για το τελειωτικό χτύπημα στο κορμί της γαλανόλευκης 91-3 83'). Στο 85' οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν με την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Γιουλντάνοφ αλλά ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος. Η Εθνική πραγματοποίησε την ύστατη προσπάθεια για ένα γκολ, αλλά με μαζική άμυνα οι Ουζμπέκοι κράτησαν το υπέρ τους 3-1.

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Σταφυλίδης, Μπάλλας (58' Μπουγαϊδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68' Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας (73' Ράνος), Διαμαντάκος.

Ουζμπεκιστάν (Αχμαντιάν Μουσάεφ): Αμάνοβ, Σαμσιτντίνοβ, Ραχμάνοβ, Γιουλντάσοβ, Φόμιν, Μαχσταλίεβ, Κόζακ (81' Ουρινμπόεβ), Τουράποβ (89' Γιουσούποβ), Σεργκέεβ (85' Χακίμοβ), Σαμπιρχοτζάεβ, Ουμπαϊντουλάεβ.




pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου