Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Που βρίσκονται οι δραπέτες των φυλακών

Που βρίσκονται οι δραπέτες των φυλακών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων που από χθες τα ξημερώματα βρίσκονται στο Νόμο Θεσπρωτίας.



Οι έρευνες των εκατοντάδων αστυνομικών τη νύχτα που πέρασε δεν είχαν κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα ωστόσο δύο «ίχνη» που εντόπισαν οι θερμικές κάμερες των ιχνηλατών του στρατού αναζωπύρωσαν τις ελπίδες της ΕΛΑΣ ότι οι δραπέτες βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα.

Οι κάμερες κατέγραψαν δύο «φιγούρες» να κινούνται στην περιοχή του Κάτω Ζαλόγγου και ήδη στην περιοχή έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες.

Άνδρες της ΕΚΑΜ «σαρώνουν» την περιοχή ενώ από τον αέρα το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ προσπαθεί να εντοπίσει και την παραμικρή κίνηση.

Στην γιγαντιαία επιχείρηση, μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών, συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ, της ασφάλειας ακόμη και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που προσπαθούν να συλλέξουν και την παραμικρή πληροφορία που θα τους οδηγήσει στους δραπέτες.

Οι αρχές για να διαπιστώσουν εάν οι Αλβανοί δραπέτες επικοινωνούν με άλλα άτομα, που πιθανόν να τους βοηθήσουν να διαφύγουν, έχουν «σύμμαχο» τον κοριό της ΕΥΠ που θα εντοπίσει τυχόν κλήσεις που θα γίνουν από το σημείο.

Οι επικεφαλής των ερευνών έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κυκλοφορούν εάν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος.

Την ίδια ώρα και όσο οι έρευνες δεν έχουν αποτέλεσμα υπάρχει ο «φόβος» ότι οι δραπέτες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να γυρίσουν στην Αλβανία.



enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου