Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Στην Κρήτη επέστρεψαν οι κομάντος της ΕΛ.ΑΣ. που κυνήγησαν τους δραπέτες!


Στο Ηράκλειο έφθασαν χθες νωρίς το πρωί οι δέκα αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης που επί δεκαπέντε ημέρες έδιναν την δική τους «μάχη» στην ορεινή...


Ναυπακτία για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι αστυνομικοί από την Κρήτη απάρτιζαν την μία από τις δύο ζώνες «πυρός» που είχαν στηθεί στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας όπου τη νύχτα της Τρίτης έπεσαν νεκροί από άνδρες της ΕΚΑΜ ένας 25χρονος Αλβανός δραπέτης και ο θείος του, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» της κινηματογραφικής απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων.

Με την κάθοδο τους, ουσιαστικά, παραδίδουν την «σκυτάλη» στους υπόλοιπους συναδέλφους τους στην Ομάδα, οι οποίοι θα αναχωρήσουν απόψε για την περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας με την Κρήτη να συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την πρωτοφανή επιχείρηση που εν πολλοίς παραπέμπει σε σκηνικό πολέμου.

Μάλιστα πριν την αναχώρηση της δεύτερης ομάδας αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή σε επιχειρησιακό επίπεδο. Τόσο ο αρχηγός της συμμορίας Μάριαν Κόλα όσο και οι συνεργοί του παραμένουν ασύλληπτοι και μετά την εξέλιξη της Τρίτης, τα πράγματα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα καθώς είναι ξεκάθαρο ότι την τύχη με το μέρος του θα έχει όποιος πυροβολήσει πρώτος.

Γι’ αυτό και οι εντολές που έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είναι ρητές. Οι αστυνομικοί της ΟΕΑ Κρήτης έχουν εκπαιδευτεί στα πρότυπα της ΕΚΑΜ και η συμμετοχή τους σε αυτήν την γιγαντιαία επιχείρηση κρίνεται επιβεβλημένη.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου