Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια Μουσείου Θήβας: «Παρέλαση» προσκεκλημένων -15 ημέρες εκδηλώσεις

CFFF1179B7E8317970AFFDF68D6FBC06

«Κλείδωσε» για τις 7 Ιουνίου 2016 ,η πολυαναμενόμενη ημερομηνία των εγκαινίων, του Νέου Μουσείου Θήβας.Με ένα 15ημερο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γιορτάσει...



η πόλη, το σπουδαίο γεγονός.Αναμένεται να κόψει την κορδέλα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,Προκόπης Παυλόπουλος.Πλήθος σημαντικών καλλιτεχνών θα «παρελάσει», για να τιμήσει την ιστορία της.

Ειδικότερα,
Τρίτη 7 Ιουνίου 2016


Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου,από την Εφορεία Αρχαιοτήτων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος. Η είσοδος θα είναι μόνο με προσκλήσεις.

Η τελετή θα προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση στην κεντρική πλατεία της Θήβας και στη πλατεία Κεραμοπούλου στο Μουσείο.

Στις 10 το βράδυ, «7 γυναίκες τραγουδούν για το Μουσείο της Θήβας», στον αυλειο χώρο, με είσοδο ελεύθερη!

Πρόκειται για την Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη,Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα. Στο ακορντεόν ο Παναγιώτης Τσεβάς και στο πιάνο ο Αχιλλέας Γουάστωρ.


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016
Στις 6.30 το απόγευμα,εκδήλωση για μαθητές δημοτικού και γονείς από το σύλλογο Θήβας «Σφίγγα», με θέμα «Ο μύθος του Κάδμου, η αναζήτηση της ευρώπης και η ίδρυση της Θήβας» στο Βιοκλιματικό πάρκο Χρυσορρόα.

Στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, «η αρχαία Ελληνική Μυθολογία και Τραγωδία στο Λυρικό Θέατρο». Συμμετέχουν: Τζένη Δριβάλα (σοπράνο), Κατερίνα Κουρή (Σοπράνο), Κασσάνδρα Δημοπούλου (μέτζο),Φίλλιπος Μοδινός (τενόρος), 10 μελές μουσικό σχήμα λυρικών τραγουδιστών και οργανοπαιχτών, υπό τη διεύθυνση του Γ. Βρυζάκη. Στο πιάνο ο Δημήτρης Καραμανώλης και στην αφήγηση η Μαρία Κουρή, Λέκτωρ πολιτιστικής διαχείρησης πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επιμέλεια εκδήλωσης Χαρίκλεια Τσοκανή, Επ. καθηγήτρια Μουσικής και επικοινωνίας στο τμήμα επικοινωνίας , Μέσων και πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016
Στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Θήβας, εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας με προβολή της μαγνητοσκοπημένης παράστασης «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου,σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσαρούχη. Προλογίζει ο θεατρολόγος Ιωσήφ Βιβιλάκης. Το 1982 ο Τσαρούχης ανεβάζει στο Θέατρο Μοσχοποδίου, τους «Επτά επί Θήβας», που αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Αισχύλου, για το Θηβαικό Μυθολογικό κύκλο.Πηγή υλικού : Αρχείο ΕΡΤ


Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016
Στις 8,30 το βράδυ, στο Συνεδριακό Θήβας, εορταστική συναυλία από το «Duo Ζευξεις» και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Το «Duo Ζευξεις» δημιουργήθηκε από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας Δ. Δερδενές και Ν. Πανταζάτου και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας.


Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Στις 8,30 το βράδυ, στη κεντρική πλατεία Θήβας , χορωδία και χορευτικά τμήματα από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας.


Κυριακή 12 Ιουνίου 2016
Στις 8 το βράδυ, στο Νέο Μουσείο, εκδήλωση της Εφ. Αρχ Βοιωτίας και της ΧΕΝ Θήβας με θέμα: «Το γυναικείο αρχέτυπο της Αντιγόνης». Ομιλήτρια η κ. Ευγενία Μακρυγιάννη, επ. καθηγήτρια φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.Στην εκδήλωση συμμετέχει και το ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ με αποσπάσματα από την Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λ. Παπαδόπουλου.
Δεύτερη Eβδομάδα
Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Στις 8 το βράδυ, στο Νέο Μουσείο, εκδήλωση της Εφ. Αρχ «Αναγνώσεις αποσπασμάτων τραγικού λόγου», Σοφοκλή,Αισχύλου, Ευριπίδη. Συμμετέχουν οι Nένα Μεντή, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κώστας Βασαρδάνης, Γιώργος Φριντζήλας, Μάρθα Φριντζήλα.


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016
Στις 6,30 το απόγευμα, εκδήλωση της Εφ. Αρχ. και της Ενωσης Μικρασιατών «Ξανα-γνωρίζω τη πόλη μου»: ξενάγηση στο Μουσείο και απογευματινός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Θήβας (Καδμεία).


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016
Στις 7 το απόγευμα, στο μουσείο Θήβας, εκδήλωση της Εφ. Αρχ. « Το κουτί με τις ιστορίες- Ομήρου Οδύσσεια». Η Μάνια Μαράτου αφηγείται τις ιστορίες του Οδυσσέα…μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Ένας συνδυασμός επικής αφήγησης με την κινούμενη εικόνα.


Σάββατο 18 Ιουνίου 2016
Από τις 8 το πρωί έως 8 το βράδυ , έκθεση ζωγραφικής από το καλλιτεχνικό εργαστήρι της Ενωσης Μικρασιατών με θέμα «το Μουσείο της πόλης μου». Μια εκδήλωση από την Εφ. Αρχ. και την Ενωση Μικρασιατών Θήβας.

Από τις 6.30 το απόγευμα έως στις 8.30 το βράδυ θα χορέψει στο Μοσχοπόδι ο Συλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας. Από τις 8.30 και για δύο ώρες ακόμα θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ο Σύλλογος πολιτιστικής ανάπτυξης Θήβας «Λάιος».




Πηγή: exeisminima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου