Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η ομάδα του ΠΑΟΚ δίπλα στη Μυρτώ που κακοποιήθηκε στην Πάρο

Η ομάδα του ΠΑΟΚ δίπλα στη Μυρτώ που κακοποιήθηκε στην Πάρο

«Το καλοκαίρι του 2012 η απίστευτη περιπέτειά της συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Πέντε χρόνια μετά, τα φώτα έχουν σβήσει, αλλά ο αγώνας που δίνει η Μυρτώ συνεχίζεται...



 πιο έντονος». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Facebook για την επίσκεψη που έκανε στη Μυρτώ η ομάδα.

Ήταν 23 Ιουλίου 2012 όταν η το έφηβο κορίτσι δέχθηκε επίθεση από τον Αχμέτ Βακάς την ώρα που περπατούσε κοντά σε παραλία της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου είχε πάει μαζί με τη μητέρα της και την αδερφή της για μπάνιο. Το κορίτσι απομακρύνθηκε για λίγο για να ακούσει μουσική και τότε ο δράστης, ο οποίος την παρακολουθούσε, απομόνωσε το παιδί, το χτύπησε στα βράχια και το κακοποίησε σεξουαλικά. Ο Βάκας διέφυγε και εντοπίστηκε στην Αθήνα από την αστυνομία. Στο δικαστήριο καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη. Η Μυρτώ παλεύει έκτοτε για την αποκατάστασή της.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ επισκέφτηκε τη 19χρονη σήμερα Μυρτώ και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει:

«Το καλοκαίρι του 2012 η απίστευτη περιπέτειά της συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Πέντε χρόνια μετά, τα φώτα έχουν σβήσει, αλλά ο αγώνας που δίνει η Μυρτώ συνεχίζεται πιο έντονος. Στα 19 της χρόνια πλέον, παλεύει καθημερινά μαζί με την οικογένειά της για μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω ειδικών θεραπειών στο κέντρο Animus στη Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δίπλα στην Μυρτώ και στηρίζει έμπρακτα την προσπάθειά της μέσω του κοινωνικού προγράμματος PAOK Action. Η Μυρτώ και η οικογένειά της, επισκέφτηκαν την αποστολή της ομάδας λίγο πριν τον αγώνα με τη Λάρισα προκειμένου η 19χρονη νικήτρια ζωής να γνωρίσει από κοντά τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Από σήμερα, άλλωστε, η Μυρτώ έχει τη δική της φανέλα με το όνομά της στην πλάτη, καθώς αποτελεί επίτιμο μέλος της οικογένειας του συλλόγου. Και υποσχέθηκε πως μόλις έχει τη δυνατότητα θα έρθει και στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ από κοντά.
Μυρτώ είμαστε μαζί σου...».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου