Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

«Στα ντέρμπι μετράει η επιθυμία για τη νίκη»

«Στα ντέρμπι μετράει η επιθυμία για τη νίκη»

Ο Βασίλης Βούζας μίλησε για το ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε στην κάμερα της Nova ότι σε αυτά τα ματς μετράει η επιθυμία για τη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA
Το ότι στο 2-1 με την Μπεσίκτας πίστεψαν στην πρόκριση: «Ναι νομίζω ότι όλοι πιστέψαμε σε αυτό. Όλες οι συνθήκες διαμορφώθηκαν πολύ ευνοϊκές για εμάς. Νομίζω όμως ότι δεν ανταποκριθήκαμε στο τακτικό κομμάτι και πιστεύω και στη νοοτροπία νικητή που θα έπρεπε να δείξουμε στο γήπεδο. Σίγουρα ήταν μία δύσκολη βραδιά για εμάς. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Να δούμε τι καλό κάναμε σε αυτό το παιχνίδι. Να κρατήσουμε τα καλά σημεία, να συνεχίσουμε και ανασυνταχθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή». 

Την απώλεια της πρόκρισης στην Ευρώπη:
 «Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Όπως είπατε ένα γκολ. Ένα γκολ που θα μπορούσε να γίνει γιατί η Μπεσίκτας δέχεται γκολ. Το είχα πει και στους παίκτες μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην σκοράρουμε. Ήρθε το γκολ που βάλαμε απλώς δεχθήκαμε περισσότερα απ' όσα θα έπρεπε. Υπεστήκαμε έναν αποκλεισμό που θα μπορούσε να είχε βγει θρίαμβος με πιο καλή διαχείριση και ένα πιο καλό παιχνίδι από την πλευρά μας». 

Τα λάθη του Λεάλι: 
«Νομίζω ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε τόσο πολύ την ευθύνη διότι το να φτάσει η μπάλα στην δική μας περιοχή έχει να κάνει και με άλλους παίκτες. Σίγουρα είναι ένα ομαδικό λάθος που καταλήγει όμως σε ένα ατομικό λάθος. Θεωρώ πως θα πρέπει να τα αναλύσουμε, να τα δούμε και να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία ώστε να μην είμαστε σε αυτήν την θέση και να δεχόμαστε γκολ τόσο εύκολα και χωρίς να υπάρχει ας το πούμε έτσι αριθμητικό πλεονέκτημα από τον αντίπαλο». 

Τον Καπίνο και το εάν πάει για βασικός στην Λεωφόρο:
 «Τις τελευταίες μέρες είναι μαζί μας. Προπονείται κανονικά. Ο τερματοφύλακας χρειάζεται και λίγο περισσότερο χρόνο για να βρει τον εαυτό του. Μην ξεχνάτε πως το δικό του λάθος είναι το τελευταίο και μοιραίο για την ομάδα. Θεωρώ πως ο Καπίνο αυτήν την στιγμή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε ετοιμότητα για να προσφέρει και να υπερασπιστεί την εστία μας». 

Την ωριμότητα που δείχνουν οι μικροί: 
«Είναι το αποτέλεσμα μίας προπονητικής και παιδαγωγικής διαδικασίας. Έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα και την ποιότητα των παιδιών τόσο σαν παικτών όσο και σαν ανθρώπων. Νομίζω ότι εάν όχι όλα, τα περισσότερα παιδιά της Ακαδημίας έχουν έναν κώδικα και επικοινωνίας και συμπεριφοράς. Κώδικα που χαρακτηρίζει όλα τα παιδιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε να διεκδικούμε την πρόκρισή μας στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, έχοντας στην σύνθεσή μας παίκτες τόσο νεαρής ηλικίας». 

Το εάν υπάρχουν και άλλοι καλοί πιτσιρικάδες για την πρώτη ομάδα:
 «Υπάρχουν παίκτες. Πιστεύω κάποιους από αυτούς θα τους δούμε στην πρώτη ομάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο και γι' αυτό γίνεται αυτή η δουλειά στην Ακαδημία». 

Το ότι το ντέρμπι έρχεται χρονικά μετά από ευρωπαϊκό ματς:
 «Αυτό δεν είναι καλή συγκυρία. Είναι σίγουρο ότι επηρεάζει η κούραση. Όμως νομίζω πως σε αυτά τα ματς ο ψυχολογικός παράγοντας είναι το αντίμετρο γι' αυτήν την κούραση. Όλοι ξέρουμε τον ειδικό χαρακτήρα των αγώνων αυτών και ότι δεν παίζει τόσο ρόλο η ποιότητα ή κάποια βαθμολογική διαφορά αλλά πιο πολύ η ψυχολογική προετοιμασία και η πίστη για το αποτέλεσμα και η επιθυμία για τη νίκη». 

Το πως περιμένει τον Παναθηναϊκό:
 «Δεδομένου ότι έχει αλλάξει προπονητή σίγουρα είχε τον χρόνο να δουλέψει. Θα είναι διαφορετικός. Αναλύουμε τον αντίπαλο και τι στοιχεία έχει στο παιχνίδι του και ανάλογα θα επιλέξουμε την στρατηγική και το πλάνο που θα ακολουθήσουμε». 

Την άποψη του Ζέκα πως ο Παναθηναϊκός είναι πιο ισχυρός στην έδρα του:
 «Εάν το δούμε από στατιστικής άποψης και από τα αποτελέσματα που έχει φέρει τότε νομίζω πως ναι αλλά αυτό το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου