Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Χιλιόμετρα για καλό σκοπό: τo «No Finish Line» στην Αθήνα

Χιλιόμετρα για καλό σκοπό: τo «No Finish Line» στην Αθήνα

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να «χωρέσουν» μέσα σε 90 ώρες; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα τη μάθουμε στη λήξη του κορυφαίου διεθνούς αγώνα «No Finish Line» που γίνεται...



για φιλανθρωπικό σκοπό. Μετά το Μονακό, το Παρίσι, το Οσλο, ήρθε η ώρα και της Αθήνας να διοργανώσει τον αγώνα αυτόν και να ενταχθεί στη διεθνή σειρά πόλεων που φιλοξενούν πρωτοποριακές ιδέες αγώνων δρόμου κοινωνικού χαρακτήρα που είναι αφιερωμένοι στα παιδιά.
Το πρώτο ελληνικό «No Finish Line» θα γίνει από τις 26 έως τις 30 Απριλίου στην Αθήνα με πρωτοβουλία του «NFL International» και σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ερμής 1877». Ολοι θα μπορούν να τρέξουν για καλό σκοπό στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές:
«Ολοι όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ό,τι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιον τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή των χιλίων μέτρων γύρω από το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και να προσφέρουν χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα».


Αγώνας ευαισθητοποίησης

Το «No Finish Line» είναι ένας μοναδικός αγώνας ευαισθητοποίησης και προσφοράς κατά τον οποίο σε μια πρωτότυπη διαδικασία 90 συνεχόμενων ωρών οι συμμετέχοντες, άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικία, μπορούν να προσφέρουν είτε περπατώντας είτε τρέχοντας χωρίς κανέναν χρονικό ή χιλιομετρικό περιορισμό. Μόλις συμπληρωθούν οι 90 ώρες τα χιλιόμετρα θα μετατραπούν σε χρήματα για να στηριχθεί το έργο του «Μαζί για το παιδί».
Η εκκίνηση στο πρώτο «NFL Athens» θα δοθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19.00 και ο τερματισμός θα είναι μετά από 90 ώρες, δηλαδή την Κυριακή 30 Απριλίου στις 13.00. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως ηλικίας, από μικρούς ενός έτους έως μεγάλους 101 ετών.

«Στόχος του είναι η καταγραφή τουλάχιστον 60.000 χιλιομέτρων, για να προκύψει το ελάχιστο ποσό που θα διατεθεί στο "Μαζί για το Παιδί", για την υλοποίηση του προγράμματος σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά» λένε οι διοργανωτές.

Ο αγώνας ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μονακό εδώ και 17 χρόνια και διαρκεί οκτώ αντί για πέντε ημέρες, με το ποσό να ξεπερνά τα 300.000 ευρώ. Το μοναδικό με τον αγώνα του Μονακό είναι ότι κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότεροι από 14.000 δρομείς. Το 2015 ήταν η πρώτη φορά που ο αγώνας έγινε στο Παρίσι. Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν περίπου 7.000-8.000 άτομα και συγκέντρωσαν περίπου 80.000 ευρώ.

O Νίκος Κακλαμανάκης μεγάλος πρεσβευτής του «No Finish Line» της Αθήνας

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της ιστιοσανίδας Νίκος Κακλαμανάκης που έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Ελληνες με τις επιτυχίες του θα είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του «No Finish Line».

Ο χρυσός ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996, ασημένιος ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και τελευταίος λαμπαδηδρόμος που άναψε τον βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, πέρα από τις τεράστιες αθλητικές επιτυχίες, επελέγη να είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του «No Finish Line», για τη χαρισματική του προσωπικότητα καθώς και για τον ρόλο του να εμπνέει τους νέους ανθρώπους να τολμούν τα όνειρά τους.

«Σημασία δεν έχει τι πετυχαίνεις αλλά τι δίνεις, τι επιστρέφεις μέσα από αυτό. Οπως η γνώση, η αγάπη, έτσι και η νίκη πολλαπλασιάζεται όταν τη μοιράζεσαι, όταν προσφέρεις»λέει ο κ. Κακλαμανάκης.


Ξεκίνησαν οι εγγραφές


Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει ηλεκτρονικά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει ατομική συμμετοχή στο http://hermes-events.org/view/event=27 ενώ για δημιουργία ομάδας υποστήριξης θα πρέπει να αποσταλεί γραπτό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση mary@nflathens.com.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19.00 και ο τερματισμός θα γίνει μετά από 90 ώρες, δηλαδή την Κυριακή 30 Απριλίου στις 13.00. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 5 ευρώ και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να συμμετέχει στον αγώνα οποιαδήποτε στιγμή και όσες φορές επιθυμεί και για τις πέντε ημέρες του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσηςhttp://nflathens.com και τα Social Media.

https://www.facebook.com/No-Finish-Line-Athens-983657868361437
https://twitter.com/NFLAthens

https://www.instagram.com/nflathens/






Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου