Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ηρακλής – Παναθηναϊκός: "Ροπαλιά" και... μπλόκο στη Θεσσαλονίκη

Ηρακλής – Παναθηναϊκός: `Ροπαλιά` και... μπλόκο στη Θεσσαλονίκη

Δεν “καθάρισε” τη νίκη και το... πλήρωσε. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο Καυτανζόγλειο, έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες μετά το γκολ-πέναλτι του Μπεργκ, αλλά τελικά έφυγε...



 από την έδρα του Ηρακλή με το βαθμό (1-1), μετά το αυτογκόλ του Τελάντερ. Πολύτιμος πόντος για τον "Γηραιό" στην προσπάθεια του για παραμονή στην Superleague.

Ο Ηρακλής κράτησε στο 1-1 τον Παναθηναϊκό στο "Καυτανζόγλειο" και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μάρκους Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο 37΄ με πέναλτι για τους "πράσινους" που παραμένουν στην 3η θέση της Superleague μετά από 24 αγωνιστικές και που την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Ολυμπιακό. Ο "Γηραιός" ισοφάρισε με αυτογκόλ του Τελάντερ στο 72΄ κι έτσι μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ δεν άφησε και το "τριφύλλι" να φύγει με το "τρίποντο" απ' την έδρα του.

Το παιχνίδι άργησε αρκετά να αποκτήσει καλό ρυθμό, με τον δυνατό αέρα να παίζει το... ρόλο του. Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά στο χώρο του κέντρου, αλλά η σύγκρουση (κεφάλι με κεφάλι) του Κουτρουμπή με τον Λεοζίνιο έφερε τον αμυντικό των “πρασίνων” -για λίγο- εκτός αγώνα και τον Ηρακλή στην επίθεση. Ο παρόμοιος τραυματισμός του Στάμου (συγκρούστηκε με τον Εμποκού) βοήθησε το “τριφύλλι” να γίνει πιο επιθετικό.



Πέρα από την μεγάλη ευκαιρία του 20', όπου ο Χουλτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χουάντερσον, το “τριφύλλι” έφτανε έξω απ' την περιοχή του “Γηραιού”, αλλά δυσκολευόταν να βρει κενούς χώρους, με αποτέλεσμα οι σέντρες να καταλήγουν στην αγκαλιά πορτιέρε των Θεσσαλονικέων.



Τελικά, η ομάδα του Ουζουνίδη πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0. Ο Μπεργκ ανατράπηκε από τον Ρούσσο και στο 37' εκτέλεσε εύστοχα, φτάνοντας τα 17 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Πέντε λεπτά αργότερα όμως ο Σουηδός επιθετικός είδε κίτρινη κάρτα, συμπλήρωσε 4 κι έτσι θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια των “πρασίνων” (παίζουν με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ).



Ο Ηρακλής είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά το “τριφύλλι” ήταν αυτό που πλησίασε στο 0-2. Στο 50' η υπέροχη κάθετη του Λέτο βρήκε τον Μπεργκ, που μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ απ' το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Χουάντερσον είπε ένα.. μεγάλο “όχι”. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά πίσω άφησαν σημαντικά κενά. Στο 58' ο Μπεργκ πρόλαβε τον Τζανετόπουλο, έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε, ενώ στο 60' ο Εμποκού παραλίγο να πετύχει το.. γκολ της χρονιάς, στέλνοντας με τακουνάκι την μπάλα λίγο πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρε των Θεσσαλονικέων.



Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, αλλά αφού δεν έβαζαν το γκολ... τιμωρήθηκαν στο 72'! Ο Λεοζίνιο μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Τελάντερ, που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Κουτρουμπή λίγο νωρίτερα, έδωσε στην μπάλα -με το στήθος- πορεία προς τα δίχτυα για το 1-1. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε τεράστιο ενδιαφέρον, με τον Μπεργκ να στέλνει -με κεφαλιά- μόλις άουτ την μπάλα στο 82'. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χωρίς.. συγκέντρωση, ο Ηρακλής προσπάθησε να το επωφεληθεί, αλλά παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων, το 1-1 δεν άλλαξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου