Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Χωρίζουν οι ζωές Βενγκέρ και Αρσεναλ

21s15veng

Κάλλιο αργά παρά... αργότερα. Ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε χθες το πρωί την αποχώρησή του από τον πάγκο της Αρσεναλ, μετά 22 χρόνια με χαρές και λύπες, τίτλους και...



αποκλεισμούς, δεκάδες περιπτώσεις ανάδειξης ποδοσφαιριστών, αλλά πάνω από όλα διδασκαλία ήθους.

«Ο Αρσέν ξέρει», γράφει ένα (ή περισσότερα) πανό που εδώ και χρόνια κοσμεί τις εξέδρες της Αρσεναλ, πρώτα στο Χάιμπουρι και τώρα στο Εμιρεϊτς. Αν και άργησε να το παραδεχθεί, ο 68χρονος Αλσατός ξέρει ότι ο χρόνος του στην τεχνική ηγεσία των «κανονιέρηδων» έχει τελειώσει πια και έπρεπε να αποχωρήσει αξιοπρεπώς, με τις τιμές που του αξίζουν και όχι με τις όλο και ισχυρότερες κραυγές «Βενγκέρ φύγε».

«Κατόπιν προσεκτικής σκέψης και συζητήσεων με τον σύλλογο, αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη ώρα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν», ανέφερε η δήλωση του Αλσατού τεχνικού, που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Αρσεναλ.

«Είμαι ευγνώμων που είχα το προνόμιο να υπηρετήσω τον σύλλογο επί τόσο πολλά αξιομνημόνευτα έτη», πρόσθεσε ο κ. Βενγκέρ, ζητώντας από τους φίλους του συλλόγου να στηρίξουν την ομάδα ώστε να ολοκληρώσει τη σεζόν θετικά.

Την ανακοίνωση ακολούθησε σειρά δηλώσεων ανθρώπων του ποδοσφαίρου για τον κ. Βενγκέρ. Ξεχώρισαν ο πρώην τερματοφύλακας της Αρσεναλ Μπομπ Γουίλσον, ο οποίος είπε ότι «ο Αρσέν προσωπικώς άλλαξε το πρόσωπο του ποδοσφαίρου σε αυτή τη χώρα», και ο τεχνικός της Μπάγερν Γιουπ Χάινκες, που δήλωσε πως «όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στον αθλητισμό, όταν μεγαλώνεις πρέπει να λες “αρκεί ώς εδώ”». Ο με διαφορά πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της μοναδικής αγγλικής ομάδας που δεν υποβιβάστηκε ποτέ από την πρώτη κατηγορία είχε άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα του βόρειου Λονδίνου, ενώ διατηρεί ακόμη ελπίδες για έναν αποχαιρετιστήριο τίτλο φέτος έχοντας φέρει την Αρσεναλ στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Με την ομάδα στην έκτη θέση, 14 βαθμούς πίσω από τη μισητή αντίπαλο Τότεναμ, η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ είναι η μόνη εφικτή οδός για την επιστροφή των «κανονιέρηδων» στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο κ. Βενγκέρ τούς έφερνε επί 20 συναπτά έτη. Ο σύλλογος δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του κ. Βενγκέρ, με μεγάλο φαβορί τον Γερμανό Τόμας Τούχελ, πρώην τεχνικό της Ντόρτμουντ. Είναι ακόμη άγνωστο εάν ο Γάλλος προπονητής παραμείνει στην Αρσεναλ σε άλλο πόστο ή θα συνεχίσει αλλού την προπονητική του καριέρα. Μέσα στη σεζόν είχε γίνει λόγος για επαφές του με τη διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν, που όμως φαίνεται τώρα να στρέφεται περισσότερο στη λύση του Αντόνιο Κόντε. Αυτό που είναι, όμως, βέβαιο είναι ότι θα προετοιμαστεί ένα πραγματικά συγκινητικό αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον άνθρωπο που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, όχι μόνο για την Αρσεναλ αλλά συνολικά για το αγγλικό ποδόσφαιρο – αν και Γάλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου