Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η πρόταση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Η πρόταση ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Παρουσιάστηκε ενώπιον των αυτοδιοικητικών της Στερεάς Ελλάδας η μελέτη του καθηγητή Γιάννη Πανούση για ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.



Ολόκληρη η πρόταση

Το όνομα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας θα είναι σύμφωνα με την πρόταση “Δελφικό Πανεπιστήμιο”. Ενδεικτικά, η πρόταση- όραμα του κ. Πάνουση και την ομάδας που κατάρτισε την πρόταση προβλέπει την ίδρυση 6 σχολών με 2 τμήματα η κάθε μία. Ταυτόχρονα, προβλέπεται και η ίδρυση Κέντρου Δελφικών Σπουδών, Επιστημονικών Κέντρων, Ινστιτούτων και λειτουργία summer schoools.

Oι σχολές που προβλέπονται είναι σχετικές με την γεωπολιτική και μεταναστευτική πολιτική, τις κοινωνικές επιστήμες και την αειφόρο ανάπτυξη, σχολή πληροφοριών, ασφαλείας και δεδομένων αλλά και σχολή επιστημών ζωής. Οι σχολές και τα τμήματα καταρτίστηκαν με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και με σαφή προσπάθεια να βρίσκονται σε συνάρτηση με τις παραγωγικές ανάγκες της Στερεάς Ελλάδας.

Στην παρουσίαση έγινε εκτενής αναφορά και στο Κέντρο Δελφικών Σπουδών ή Διεθνές Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφικής Ιδέας με στόχο τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του εκτός ορίων επικράτειας και καθιέρωσης στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι.

Στην πρόταση δεν αναφέρονται ο τόπος λειτουργίας των σχολών αλλά ξεκαθαρίστηκε, πως αυτό θα βρίσκεται σε συνάφεια με τις ήδη υπάρχουσες δομές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και στον κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου