Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Άδεια εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας πήρε από τη ΡΑΕ θυγατρική της σκοπιανής EDS που εξαγοράζει η ΔΕΗ



Τη χορήγηση Άδειας Εμπορίας Ηλεκτρικής ενέργειας στην εταιρεία με την επωνυμία " EDS lnternational SK, s.r.o "ανακοίνωσε χθες η ΡΑΕ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που εδρεύει στη Σλοβακία, είναι κατά 100% θυγατρική της "Energy delivery Solutions EDS DOO Skopje".

Η άδεια, για 50 ΜW, ισχύει για 20 έτη, με δυνατότητα επιπλέον παράτασης για άλλα 20 χρόνια.

Η «EDS lnternational SK, s.r.o» είχε υποβάλει αίτηση για την χορήγηση άδειας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στις 12/12/2016.

Τον Απρίλιο του 2017, αλλά, και το φετινό Φεβρουάριο, ζητήθηκε από τη ΡΑΕ η παροχή συμπληρωματικών στοιχείων στην αίτηση, τα οποία και παρασχέθηκαν από την εταιρεία, εξ ου και η Αρχή προέβη στην έγκριση της αίτησης, αφού δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις και πληρούνταν τα σχετικά κριτήρια και προϋποθέσεις.

Η συγκεκριμένη είδηση αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον, καθώς μόλις χθες η ΔΕΗ ανακοίνωσε την έγκριση της εξαγοράς της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS που εδρεύει στην ΠΓΔΜ, έναντι €4.800.000.

Θυγατρικές της σκοπιανής EDS κατέχουν άδειες εμπορίας (trading) Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Σερβία, στο Κόσσοβο, στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία. Πλέον, μετά και τη συγκεκριμένη απόφαση της ΡΑΕ, αντίστοιχη άδεια διαθέτει και για την ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η εξαγορά της EDS "εντάσσεται στη στρατηγική διεθνοποίησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και ειδικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων όπου επιδιώκει να καταστεί ηγετική δύναμη ενόψει και της επερχόμενης ενοποίησης των αγορών ενέργειας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση".



Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου