Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γεωμετρικά σχήματα… τέλος στην τηλεοπτική σήμανση – Αυτές είναι οι νέες προτάσεις του ΕΣΡ

Γεωμετρικά σχήματα… τέλος στην τηλεοπτική σήμανση – Αυτές είναι οι νέες προτάσεις του ΕΣΡ | Newsit.gr

Την πρόταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την αλλαγή της σήμανσης στα προγράμματα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου κατέθεσαν στελέχη της Αρχής στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή θεωρεί επιβεβλημένη την αναθεώρηση της σήμανσης λόγω των νέων κοινωνικών συνθηκών.

Το ΕΣΡ, στο σημείωμά του, επισημαίνει την ανάγκη επικαιροποίησης της σήμανσης μέσω υιοθέτησης νέων οπτικών συμβόλων κατάταξης των τηλεοπτικών προγραμμάτων βάσει της ηλικίας των τηλεθεατών και ειδικών οπτικών συμβόλων προσδιορισμού τού περιεχομένου των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό της δυσμενούς επίδρασης που μπορεί να έχει το περιεχόμενό τους στην εν γένει σωματική, ηθική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των ανηλίκων (προσώπων ηλικίας έως 18 ετών), υπογραμμίζει το ΕΣΡ.


Τα νέα σύμβολα
Τα νέα οπτικά σύμβολα θα είναι πέντε. Θα αφορούν το κατάλληλο για όλους πρόγραμμα με σύμβολο το (Κ) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, το κατάλληλο για άνω των 8 ετών (8) και ώρα μετάδοσης στην ευχέρεια του παρόχου, αρκεί να μη μεταδίδεται σε ζώνη παιδικού προγράμματος καθώς και 30 λεπτά πριν και μετά τη συγκεκριμένη ζώνη, το κατάλληλο για άνω των 12 ετών (12) και ώρα μετάδοσης μετά τις 21:30 έως τις 6:00 Παρασκευή, Σάββατο, παραμονή αργιών και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μετά τις 22:00, το κατάλληλο για άνω των 16 ετών (16) και ώρα μετάδοσης μετά τις 23:00 έως τις 6:00 και τέλος, το κατάλληλο για άνω των 18 ετών (18) και ώρα μετάδοσης μετά τη 1:00 έως τις 6:00. Κατά την έναρξη του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του θα εμφανίζεται στις οθόνες οπτικό και ηχητικό σήμα της κατηγορίας κατάταξης του προγράμματος.




Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου