Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνω από 994 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Στερά Ελλάδα

Πάνω από 994 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Στερά Ελλάδα

Ξεπερνούν τις 994 οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Στερεά Ελλάδα και μάλιστα σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα κενά της ειδικής αγωγής. 




Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έπειτα από αίτημα της προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών καταγράφονται μετά τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις που έγιναν και αναλυτικά έχουν ως εξής: Βοιωτία 267, Εύβοια 426, Ευρυτανία 87, Φθιώτιδα 141, Φωκίδα 73.

«Έχουν περάσει ολόκληρες δεκαετίες που αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της έναρξης της σχολικής χρονιάς με χιλιάδες κενά σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και συνεχίζει: «Δυστυχώς, η λογική του πελατειακού κράτους συνεχίζεται. Εκπαιδευτικοί που αντί να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, μετατίθενται ή αποσπώνται σε γραφεία ή άλλες υπηρεσίες. Την ώρα που μιλάμε για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, ανοίγουν τα σχολεία, αλλά χωρίς εκπαιδευτικούς. Ας γίνει κάποια στιγμή αντιληπτό ότι η παιδεία είναι πάνω από κόμματα, συμφέροντα και ρουσφέτια. Κάθε χαμένη διδακτική ώρα αποτελεί και ένα ξεχωριστό έγκλημα, σταματήστε το».





Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου