Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τα κεφάλια μέσα και η Γεωργία μπροστά για Εθνική



Η Εθνική Ελλάδας έχει κάνει το δύο στα δύο στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ και επανέρχεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Ζάγκρεμπ, μετά από το ρεπό της Δευτέρας, με την αποψινή αναμέτρηση με τη Γεωργία(19:00).





Η σωματική και ψυχολογική αποφόρτιση από την απαιτητική αναμέτρηση κόντρα στους οικοδεσπότες του ομίλου ήταν αναγκαία.

Η Γεωργία αποτελεί τουλάχιστον βατό αντίπαλο μία ξεκούραστη Εθνική ομάδα με ώθηση από την ανατροπή κόντρα στους Κροάτες οδεύει απρόσκοπτα για το τρία στα τρία που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Οι Γεωργιανοί, με ηγέτη τον σέντερ των Ντάλας Μάβερικς, Ζάζα Πατσούλια, και του γνώριμού μας από τη θητεία του σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό Γκιόργκι Σερμαντίνι, βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με δύο ήττες απέναντι σε Ολλανδία και Σλοβενία, με συνέπεια να αποτελούν την πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ.

Ως εκ τούτου η νίκη θα πρέπει να θεωρείται ελάχιστο απαιτούμενο από τους διεθνείς, που ψάχνουν την πρωτιά για καλύτερη διασταύρωση στη φάση των 16.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα τερματίσει πρώτη, θα πρέπει να υπερκεράσει εμπόδιο επιπέδου Βελγίου, Λετονίας, Ουκρανίας ή Λευκορωσίας, ήτοι ομάδες τουλάχιστον βατές. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν στην προημιτελική φάση, όπου κατά τα φαινόμενα θα υπάρξει αντίπαλος με σπουδαίο μπασκετικό υπόβαθρο, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Τουρκία το Ισραήλ ή ακόμα και η Πολωνία.

Από εκεί και πέρα, η Γαλλία αναμένεται να φτάσει στα ημιτελικά στην πλευρά του ταμπλό που βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ το φαβορί του τίτλου, Σερβία, η χώρα μας δεν μπορεί να το συναντήσει πριν από τον τελικό.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Είναι η σειρά του πρώτου και του τέταρτου ομίλου για ρεπό, οπότε η δράση περιορίζεται σήμερα σε Βερολίνο και Ζάγκρεμπ.

Στον δεύτερο όμιλο δεσπόζουν τα Γερμανία-Τουρκία και Ισπανία-Ιταλία, ενώ η πρωτοπόρος και αήττητη Σερβία έχει θεωρητικά εύκολο έργο με την Ισλανδία.

Στον τρίτο όμιλο, πέρα από τον αγώνα της Εθνικής με τη Γεωργία, το μενού έχει Σλοβενία-Ολλανδία και Κροατία-ΠΓΔΜ.

Β’ Όμιλος
15.30 Σερβία-Ισλανδία
18.45 Γερμανία-Τουρκία
22.00 Ισπανία-Ιταλία

Βαθμολογία: 1. Σερβία 2-0, 2. Ισπανία 1-1, 3. Ιταλία 1-1, 4. Γερμανία 1-1, 5. Τουρκία 1-1, 6. Ισλανδία 0-2

Γ’ Όμιλος
16.00 Σλοβενία-Ολλανδία
19.00 Γεωργία-Ελλάδα
22.00 Κροατία-ΠΓΔΜ

Βαθμολογία: 1. Ελλάδα 2-0, 2. Κροατία 1-1, 3. Σλοβενία 1-1, 4. Ολλανδία 1-1, 5. ΠΓΔΜ 1-1, 6. Γεωργία 0-2

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου