Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Για το α' 6μηνο του 2017 πήρε πράσινο φως ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης

Για το α' 6μηνο του 2017 πήρε πράσινο φως ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης

Πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) έδωσε η Διυπουργική Επιτροπή για το «Συντονισμό της Κυβερνητικής Πολιτικής...



για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις», η οποία συνεδρίασε εχθές υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέξανδρου Φλαμπουράρη.


Το έργο θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρήστο Σπίρτζη, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και ταυτόχρονη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. «Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Τράπεζας βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και ταυτόχρονα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών προωθούν ταχύτατα τη στρατηγική μελέτη. Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας» είπε.


Η έγκριση της σχετικής εισήγησης του υπουργού από τη Διυπουργική Επιτροπή θέτει σε τροχιά υλοποίησης το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο υποδομής στην Κρήτη, το οποίο εντάσσεται στον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου