Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Τρίτη ήττα ο Ολυμπιακός, 87-89 από τη Γαλατασαράι

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρίτη ήττα ο Ολυμπιακός, 87-89 από τη Γαλατασαράι

Την τρίτη ήττα του στα πρώτα 6 παιχνίδια της Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι με 87-89.


Ματς απαγορευμένο για καρδιακούς έγινε στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την πολύ κακή περιφερειακή τους άμυνα, αλλά και την εκνευριστική ευστοχία των Τούρκων έξω από τα 6.75 (13/22), κατάφερναν να καλύπτουν τις διαφορές που έμεναν πίσω (έφτασαν και στο -15) και είχαν την ευκαιρία στο φινάλε να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Τάιους με μία μεγαλοπρεπή τάπα σταμάτησε το τρίποντο του Πρίντεζη από τη γωνία.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχασε γιατί δεν έπαιξε καλή άμυνα. Είχε σε απίστευτο βράδυ τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 5/8 τρίποντα, πήρε σημαντικές βοήθειες από τους Μπιρτς (16π.), Λοτζέσκι (14 με 3/3 τρ/) και Πρίντεζη (15π.), ωστόσο δεν απέφυγε την 3η ήττα στη διοργάνωση ενόψει δύο καθοριστικών αγώνων που ακολουθούν με Μπαρτσελοόνα (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός έδρας) την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τους... διαβολικά εύστοχους γηπεδούχους, κορυφαίος ήταν ο Ντέντμον με 21 πόντους (4/8 τρ.), ενώ καταλυτική ήταν η προσφορά των Ντέι (16π.) και Ντίμπλερ (17 με 5/5 τρίποντα).

«Διπρόσωπος» ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος του αγώνα, που βρήκε τη Γαλατασαράι να μπαίνει στ΄ αποδυτήρια με διαφορά +4 (38-34).

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παρκέ, «εγκλώβισαν» τους γηπεδούχους με την άμυνά τους και με ρεσιτάλ ευστοχίας στην επίθεση πήραν γρήγορα διαφορά 11 πόντων (20-9). Από κει και πέρα, όμως, για περίπου 10 αγωνιστικά λεπτά έπαθαν «μπλακ άουτ».

Με σερί 16-0 οι Τούρκοι προηγήθηκαν 25-20 και στη συνέχεια ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά στο +13 (35-22). Ο Μάντζαρης έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση στο τελευταίο πεντάλεπτο του δεύτερου 10λεπτου. Με πέντε σερί πόντους κράτησε «όρθιο» τον Ολυμπιακό, που από κει και πέρα «αφυπνήστηκε» και με τρίποντο του Σπανούλη κατέβασε τη διαφορά στο -4 (34-38), που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ήταν συνέχεια του προηγούμενου 10λεπτου. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν μεγάλα σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 με αποτέλεσμα να ξεφύγουν και πάλι με 13 πόντους. Ο Ολυμπιακός, όμως, βρήκε τον τρόπο με τους Μάντζαρη και Λοτζέσκι να κατεβάζει τη διαφορά και να μειώνει όταν οι Τούρκοι έδειχναν ικανοί να καθαρίσουν το παιχνίδι.

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο, όπου κρίθηκε στο τρίποντο του Πρίντεζη στο τελευταίο δευτερόλεπτο το οποίο σταμάτησε ο Τάιους αφήνοντας κάποια δέκατα του χρόνου στον Σπανούλη να κάνει σουτ που ήταν εντελώς άστοχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου