Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«Βαριά» ήττα ο Παναθηναϊκός, 84-63 η Φενέρμπαχτσε

«Βαριά» ήττα ο Παναθηναϊκός, 84-63 η Φενέρμπαχτσε

Ο Παναθηναϊκός Superfoods γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 84-63 από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη σε παιχνίδι για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.



Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία με ρεκόρ 11-7, έναντι 10-8, ενώ κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ (81-70) και υπερέχει σε πιθανή ισοβαθμία.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό. Η Φενέρμπαχτσε μπήκε… ζεστά στα γήπεδο και με πρωταγωνιστές τους Βέσελι και Ντατόμε πέτυχε αρκετούς πόντους, την ώρα που οι «πράσινοι» αρχικά περιόρισαν τους Τούρκους στη ρακέτα, όμως δέχθηκαν πολλούς πόντους από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να χάσουν την αμυντική τους ισορροπία. Στον επιθετικό τομέα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στηρίχθηκε στον Κρις Σίνγκλετον, που ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με δέκα πόντους. Στο 10' η Φενέρ έχτισε διαφορά εννέα πόντων (27-16).

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περιορίσει την Φενέρμπαχτσε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι έχοντας επιθετικό πλουραλισμό σκόραραν ακατάπαυστα και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με συγκομιδή 44 πόντων. Σλούκας, Κάλινιτς, Ντουβερίογλου, Μπογκντάνοβιτς και Νάναλι έβαλαν το όνομά τους στη λίστα με τους σκόρερ, την ώρα που το «τριφύλλι» πήρε εννέα πόντους από τον Μάικ Τζέιμς και τρεις από τον Κρις Σίνγκλετον. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους «πράσινους» να χάνουν με σκορ 44-28.

Η διαφορά υπέρ της Φενέρ εδραιώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι με τρίποντο του Νάναλι ξέφυγαν ακόμα και με +21 (54-33), ενώ ο Παναθηναϊκός είχε κύριο εκφραστή των επιθετικών του προσπαθειών τον Τζέιμς που προσπάθησε να διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκορ τους «πράσινους». Με τους Γκάμπριελ, Φελντέιν, Μπορούση και Φώτση να πετυχαίνουν πόντους ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 30’ στο -15 (60-45).

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου