Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ήταν μαχητικός! Πράσινη νίκη... ψυχολογίας

Παναθηναϊκός – Πλατανιάς: Ήταν μαχητικός! Πράσινη νίκη... ψυχολογίας

Ούτε αυτή τη φορά μας εντυπωσίασε. Ο Παναθηναϊκός όμως έδειξε διάθεση και μαχητικότητα κόντρα στον Πλατανιά, στοιχεία που του έλειψαν...



σε άλλα παιχνίδια και νίκησε τους Κρητικούς στη Λεωφόρο με 2-1. Δυο γκολ ο Μπεργκ, που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην Superleague. Πολύ καλή παρουσία από Βιγιαφάνες – Βλαχοδήμο. Στην τρίτη θέση ανέβηκαν οι “πράσινοι”.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την περασμένη Κυριακή. Με δύο γκολ του Μπεργκ, οι "πράσινοι" νίκησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Πλατανιά με 2-1 (37΄ Γιακουμάκης) στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 16η ημέρα του πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με το... ιδιαίτερο 4-1-4-1, πιέζοντας έτσι σε όλους τους χώρους τον Παναθηναϊκό και δυσκολεύοντας σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του. Το “σφιχτό” αυτό παιχνίδι, με τις αρκετές διακοπές από τα φάουλ, είχε ως αποτέλεσμα να μη δούμε κάποια καλή φάση για πάνω από 20 λεπτά, παρά τη διάθεση που έδειξαν οι δυο ομάδες.



Το γκολ φάνηκε πως θα ερχόταν πολύ δύσκολα και έγινε τελικά με εκτέλεση πέναλτι! Στο 24' ο και σε μια εκτέλεση φάουλ, ο Κάργας κράτησε παρατεταμένα τον Ευαγγέλου στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπεργκ εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0. Στο ημίωρο τα πράγματα απλοποιήθηκαν πολύ για τους γηπεδούχους... Το “τριφύλλι” έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ο Βιγιαφάνιες πάσαρε κάθετα στον Μπεργκ, ο οποίος από θέση δεξιά στην περιοχή διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και της ομάδας του Ουζουνίδη (2-0).



Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι γηπεδούχοι έδειξαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και... ανεβασμένη ψυχολογία. Μάλιστα, έφτασαν μια... ανάσα από το 3-0, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε -εξ επαφής- την προβολή του Μπεργκ. Στην πρώτη τους απειλητική προσπάθεια, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα. Στο 37' ο Αποστολόπουλος βρήκε στο σημείο του πέναλτι τον Γιακουμάκη, που με σουτ μείωσε με 2-1. Έτσι, ο Έλληνας επιθετικός -που από το προσεχές καλοκαίρι θα παίζει στην ΑΕΚ- μετά τον Ολυμπιακό σκόραρε και κατά του Παναθηναϊκού. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Πριντέτα να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά μόλις άουτ (43').



Η είσοδος του Ντίνα με την έναρξη της επανάληψης έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του Πλατανιά. Το “τριφύλλι” όμως είχε την επιθετική πρωτοβουλία και στο 53' πλησίασε σε ένα γκόμα τέρμα. Ο Μπεργκ έκανε τη συρτή σέντρα και ο Βιγιαφάνιες με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.



Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τους Βιγιαφάνες, Βλαχοδήμο και Μπεργκ να είναι οι μοναδικές πράσινες.. πηγές κινδύνου και τους Κρητικούς να πιέζουν για την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι όμως έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, με τον Σουηδό επιθετικό να μην μπορεί -στο 63'- να νικήσει τον Σωτηρίου. Το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο μέχρι το τέλος του ματς, Λέτο και Μπουμάλ μπήκαν για να βοηθήσουν μεσοεπιθετικά, την ώρα που Ευαγγέλου και Κουρμπέλης καθάρισαν κάθε απειλή μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου