Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για 14,5 χιλιάδες νοικοκυριά σε 47 απομακρυσμένα νησιά



Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2442/18 Ιουλίου 2017, Τεύχος Β’) για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους 47 απομακρυσμένων νησιών...



της χώρας υπέγραψαν οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Μέσω του προγράμματος «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μονίμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας», το οποίο στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών της Ελλάδας, επιχορηγείται τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης (με πρόβλεψη ορισμένου ορίου). Η δε σύνδεση αφορά κινητή ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εποπτεύεται και εκτελείται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφορά περισσότερα από 14,5 χιλιάδες νοικοκυριά στους δήμους, μεταξύ άλλων: Λειψών, Γαύδου, Χάλκης, Αγαθονησίου, Τήλου, Αγ. Ευστρατίου, Ανάφης, Σικίνου, Ψαρών, Μεγίστης, Φολεγάνδρου, Οινουσών και Κιμώλου, κ.ά.

«Με την παροχή της δυνατότητας δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους νησιώτες μας, κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο από την πρώτη στιγμή. Να φέρουμε, δηλαδή, “το Αύριο, Σήμερα, για όλους”. Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, προστίθεται στην προσπάθειά μας για τηλεοπτική κάλυψη όλων των “λευκών περιοχών” της χώρας και υλοποιεί τη δέσμευση του Πρωθυπουργού από τη Νίσυρο για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης, που βιώνουν τα νησιά μας λοιπές απομακρυσμένες περιοχές» δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε πως η συγκεκριμένη παρέμβαση για την υποστήριξη της ευρυζωνικής σύνδεσης στα απομακρυσμένα νησιά, αποτελεί συνέχεια των πολύπλευρων δράσεων της κυβέρνησης με επίκεντρο τα νησιά μας και τους κατοίκους τους. Στο ίδιο πλαίσιο, το Υπουργείο Εσωτερικών, με διάταξη στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προβλέπει την απόδοση των χρηματικών διαθεσίμων από τον λογαριασμό «Φόρος ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων» σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους. Αυτό, πρόσθεσε, θα ενεργοποιήσει την έκτακτη ενίσχυση 85 δήμων με 20 εκατ. ευρώ εντός του 2017.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της νησιωτικότητας, μέσω της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες των δικαιούχων πολιτών και μέσω της εξοικείωσής τους με τις ραγδαία εξελισσόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου