Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Πέρασε την Γκόριτσα και «βλέπει» Μακάμπι ο Πανιώνιος



Εξαιρετικός ο Πανιώνιος, νίκησε και στην Σλοβενία την Γκόριτσα με 3-2 (πρώτο ματς 2-0) και προκρίθηκε πανηγυρικά στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου τον περιμένει η Μακάμπι Τελ Αβίβ.


Παίζοντας εξαιρετικά το σύστημα των αντεπιθέσεων στο πρώτο ημίχρονο στο «Športni Park» οι «κυανέρυθροι» όχι μόνο υπερασπίστηκαν το υπέρ τους 2-0 στη Νέα Σμύρνη, αλλά πέτυχαν άλλα τρία τέρματα εις βάρος την Γκόριτσα, η οποία παρουσίασε τεράστιες αμυντικές αδυναμίες.

Με «μαέστρο» τον Ιρανό Μασούντ Σοτζαέι, η ελληνική ομάδα σκόραρε τρεις φορές με τους Γιώργο Μασούρα (11'), Σαμέντ Γεσίλ (16') και Λάζαρο Λάμπρου (23') στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ριφέτ Κάπιτς στο 15'.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε ουσιαστικά τυπική διαδικασία, με την Γκόριτσα να καταφέρνει να μειώσει στο τελικό 2-3 και πάλι με εκτέλεση πέναλτι του Κάπιτς στο 67ο λεπτό, αλλά τον Πανιώνιο να διαχειρίζεται με άνεση το προβάδισμά του και να παίρνει τελικά απολύτως δίκαια την πρόκριση με δύο νίκες.

Στην επιστροφή του στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» έπειτα από εννέα χρόνια, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης δείχνει αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να προκριθεί στους ομίλους του Europa League και με εμφανίσεις σαν εκείνη του πρώτου ημιχρόνου σήμερα, δεν «φοβάται» την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Γκόριτσα:
Σορτσάν, Τσέλσερ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (56' Μάρινιτς), Κόλενς (81' Χουμάρ), Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν (68' Ναγκόντε), Κουρκ


Πανιώνιος: Κότνικ- Βλάχος, Οικονόμου, Μπανανά (60' Ταπόκο), Χατζισαφί - Κόρμπος, Σαββίδης - Λάμπρου (81' Γκιοατά), Μασούρας (68' Σαραμαντάς), Μασούντ - Γεσίλ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου