Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Στο «σφυρί» για 15 εκατ. ευρώ το κεντρικό εργοστάσιο της Πετζετάκις

Στο «σφυρί» για 15 εκατ. ευρώ το κεντρικό εργοστάσιο της Πετζετάκις

Ρευστοποιούνται σήμερα τα περιουσιακά στοιχεία της Πετζετάκις, με την Εθνική Τράπεζα να εκπλειστηριάζει το κεντρικό εργοστάσιο της εταιρίας στη Θήβα.


Η τράπεζα προχωρά σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό του εργοστασίου της επιχείρησης στο Ειρηνοδικείο Θήβας, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 15 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η κατάσχεση της μονάδας επιβλήθηκε έναντι οφειλής 1 εκατ. ευρώ ενώ επί του ακινήτου υφίστανται 14 προσημειώσεις-υποθήκες.

Πρόκειται για ενιαίο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Χασάνη- Δερβίση» στην κοινότητα Ελαιώνα του δήμου Θηβαίων και έχει έκταση 245.718 τ.μ. Μαζί του βγαίνουν σε πλειστηριασμό κτιριακές εγκαταστάσεις παραγωγής εύκαμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, συνολικής επιφάνειας 49.673,73 τμ και συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 47.779,40 τ.μ., καθώς και του βιομηχανικού εξοπλισμού που βρίσκεται εντός και εκτός των κτιρίων. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται στα 15.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατάσχεση επιβλήθηκε από την τράπεζα για οφειλή ύψους 1 εκατ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις βαρύονται με 14 προσημειώσεις- υποθήκες, όπως αυτές περιγράφονται στο πρόγραμμα του πλειστηριασμού.
Και οικόπεδο στην Πάτρα βγαίνει στο σφυρί

Ας σημειωθεί ότι εκτός από το κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας στη Θήβα, βγαίνει σήμερα σε πλειστηριασμό στις 16.00 από το Ειρηνοδικείο Πατρών, αγροτεμάχιο στη θέση Καμίνια του δήμου Πάτρας.

Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσόν των διακοσίων εβδομήντα χιλιάδων ευρώ με επισπεύδουσα και σε αυτή την περίπτωση την Εθνική Τράπεζα.
Η άνοδος και η πτώση μιας ελληνικής πολυεθνικής

Η μητρική εταιρεία του Ομίλου, η Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. ιδρύθηκε το 1960 από τον Αριστόβουλο Πετζετάκι, εφαρμόζοντας την επαναστατική μέθοδο παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών σωλήνων ενισχυμένων με σπειροειδές PVC. Η τεχνολογία αυτή κατοχυρώθηκε με το εμπορικό όνομα Heliflex.

Ο Όμιλος Πετζετάκις υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές βιομηχανίες της Ελλάδας με ειδίκευση στην κατασκευή σκληρών και εύκαμπτων πλαστικών σωλήνων. Μάλιστα οι Financial Times στις αρχές της δεκαετίας του 1960 είχαν χαρακτηρίσει τον Πετζετάκι, «Εφευρέτη πρώτης κλάσης».

Ο χημικός μηχανικός από την Αμοργό με συνεχείς καινοτομίες άνοιγε το δρόμο στην εξέλιξη του τομέα των πλαστικών. Οι εφευρέσεις του ήταν το όχημα για να δημιουργήσει την πρώτη ελληνική πολυεθνική εταιρεία.

Από το 1960 ο Όμιλος Πετζετάκις ίδρυσε ή εξαγόρασε τις εξής θυγατρικές εταιρίες:


-στην Πορτογαλία την Heliflex Portuguesa LDA (1969), που σήμερα ονομάζεται Heliflex Tubos e Mangueiras, S.A.

-στη Γερμανία την A.G. Petzetakis GmbH (1972), που σήμερα ονομάζεται Heliflex GmbH

-στη Νότιο Αφρική τη Main Pipesystems (2001), που σήμερα ονομάζεται Petzetakis Africa Ltd.

-στην Ιταλία την Induplas SpA (2001)

-στην Ισπανία τη Flexiplas S.A. (2001)

-στην Αγγλία τη Eurohose Ltd (2001)

Μέλος του Ομίλου αποτέλεσε και η Πλαστικά Καβάλας ΑΒΕΕ, η οποία πωλήθηκε το 2008 και στη συνέχεια έπαψε τις δραστηριότητές της.

Περισσότερες επιχειρηματικές και οικονομικές ειδήσεις στο news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου