Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Γι’ αυτό ο Πασκουάλ εμπιστεύεται τον Ρίβερς



Εδώ και δυο μήνες ο Kέι Σι Ρίβερς  προσπαθεί να βρει τον εαυτό του. Ποιος είναι αυτός ο εαυτός; Μιλάμε για έναν παίκτη που σε 28 αγώνες της κανονικής περιόδου...



της Ευρωλίγκας σκόραρε 9,3 πόντους κατά μέσο όρο σουτάροντας με 36% στα τρίποντα, ενώ σε 18 αγώνες της Basket League σκόραρε 8,5 πόντους με 40% στα τρίποντα. Όλα αυτά μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Τότε έπαιξε σε έναν αγώνα με τη Μακάμπι για την Ευρωλίγκα, τραυματίστηκε, έλειψε για περίπου 20 μέρες και αγωνίστηκε ξανά στις 13 Απριλίου κόντρα στον Κολοσσό για τη Basket League. Έκτοτε… αγνοείται. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά βλέπουμε έναν άλλο Ρίβερς. Ένα Ρίβερς διστακτικό, που έχει χάσει την επαφή του με το καλάθι και του είναι σχεδόν αδύνατο να σκοράρει.

Έπαιξε στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια με τη Ρεάλ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και έμεινε άποντος και στα τρία. Συνολικά έχει παίξει σε 14 παιχνίδια από τις 13 Απριλίου και μετά και διψήφιο αριθμό πόντων σκόραρε μόνο σε ένα, με τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ για την πρώτη φάση των πλέι οφ (12), ενώ σε πέντε από τα υπόλοιπα 13, συμπεριλαμβανομένων αυτών με τη Ρεάλ, δεν σκόραρε ούτε πόντο. Ο δε μέσος όρος του στη Basket League έπεσε στο μισό: 4,9 πόντοι σε 11 αγώνες.

Η άμυνα είναι η αιτία


Ο Τσάβι Πασκουάλ εξακολουθεί να του δίνει ευκαιρίες και τον στηρίζει σε βαθμό… παρεξηγήσεως. Θεωρητικά, θα μπορούσε ακόμα και να τον είχε κόψει από το ρόστερ των πλέι οφ, μια και ήταν σε τόσο κακή κατάσταση και δεδομένου ότι είχε άλλους τρεις Αμερικανούς παίκτες διαθέσιμους και ο Ντένμον, για παράδειγμα, έδειχνε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και ικανός να προσφέρει περισσότερα με το μακρινό του σουτ.

Όμως ο προπονητής του Παναθηναϊκού έβλεπε πιο μακριά. Και αποδείχθηκε πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Όταν έφτιαχνε το ρόστερ των πλέι οφ, είχε στο μυαλό του τους τελικούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Κι όποιος είδε με προσοχή τον δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ, θα κατάλαβε γιατί εξακολουθεί να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον Ρίβερς.

Ο Πασκουάλ ήξερε ότι ο Σφαιρόπουλος θα έριχνε πάνω στο μαρκάρισμα του Καλάθη το «3άρι» του, τον Παπανικολάου, και θα έπαιζε με δύο σχετικά κοντούς γκαρντ, τους Σπανούλη και Ρόμπερτς. Απέναντί τους, λοιπόν, σκόπευε και το έκανε με επιμονή την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ να ρίξει δύο ψηλούς γκαρντ για να δημιουργήσει καταστάσεις μις ματς. Τον Ρίβερς και τον Λοτζέσκι. Αμφότεροι πόσταραν σε όλο το το πρώτο ημίχρονο τους αντιπάλους τους και μπορεί ο Ρίβερς να ήταν και πάλι άστοχος και να μη συνεισέφερε επιθετικά, αλλά ο Λοτζέσκι τα πήγε μια χαρά.

Όμως ο Ρίβερς έκανε κάτι άλλο καλά δικαιολογώντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Έπαιξε εξαιρετικά στις αλλαγές μαρκαρισμάτων στην άμυνα του Παναθηναϊκού μετά από τα πικ εν ρολ που προσπαθούσαν να παίξουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Δουλειά που δε φαίνεται πολύ, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αμυντική συνοχή μιας ομάδας. Και όπως λέει και το ρεπορτάζ, αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει ο Πασκουάλ. Γι΄αυτό έμεινε για 22 λεπτά στο παρκέ του ΣΕΦ, παρότι στην επίθεση σκόραρε μόλις 5 πόντους με 1/6 σουτ. Διότι η άμυνα είναι το παν (και) σε αυτούς τους τελικούς.

Γι’ αυτό δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο ο Νίκος Παππάς. Ο Πασκουάλ ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου γι’ αυτό και απάντησε πως ήταν δική του απόφαση και πως ήθελε να παίξει με πιο ψηλά σχήματα. Αυτή, όμως, ήταν μάλλον η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αφορά κάποια παράπονα που λέγεται ότι είχε ο προπονητής του Παναθηναϊκού από την αμυντική συμπεριφορά του Παππά στον πρώτο τελικό. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι ο Έλληνας γκαρντ, δύσκολα θα τον ξαναδούμε στους τελικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου