Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

USS New York LPD-21: Στον Πειραιά το πλοίο που φτιάχτηκε από τα συντρίμμια των Δίδυμων ΠύργωνΤο πολεμικό πλοίο USS New York LPD-21 από νωρίς το πρωί βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο είναι φτιαγμένο από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων, που...καταστράφηκαν στις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μάλιστα ονομάστηκε New York, προς τιμή των θυμάτων της τρομοκρατικής εκείνης ενέργειας. Η κατασκευή του έγινε το 2007 από το Northon Grumman Ship Systems και είναι το "αδερφάκι" του USS Mesa Verde που είχε ερθει πέρυσι στον Πειραιά. Έχει μήκος 208 μέτρα και πλάτος 32,ενώ το βύθισμα του φτάνει τα 7 μέτρα. Με τις 2 πετρελαιομηχανές που διαθέτει συνολικής ισχύος 40000 ίππων μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων

Το εν λόγω πολεμικο πλοίο μπορεί να μεταφέρει απο μικρά αποβατικά, όπως αυτά που έχει το δικό μας Πολεμικο Ναυτικό,μέχρι μικρά χόβερκραφτ στο κάτω αμπάρι στο οποίο εισέρχεται η θάλασσα και έτσι βγαίνουν απο το κύτος του πλοίου. Επίσης δύναται να μεταφέρει ελικόπτερα καθώς και ελικοφόρα. Με άλλα λόγια είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Πολεμικού των ΗΠΑ.Ταυτόχρονα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 800 πεζοναύτες.

Το Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ βρίσκεται στην Ελλάδα για εθιμοτυπική επίσκεψη.

Βίντεο: Η άφιξη του πλοίου στον Πειραιά 


Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia