Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

«Ώρα τελικών» μεταξύ των «αιωνίων»



Οι τελικοί, που έγιναν θεσμός στην Α1, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ξεκινούν απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ (19:00).

Για 13η συνεχόμενη χρονιά και 18η συνολικά στα 26 χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συναντηθούν απόψε για πρώτη φορά στο Μαρούσι, λόγω του πλεονεκτήματος έδρας των «πρασίνων» κι εξυπακούεται ότι ο νικητής θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Έναν τίτλο που θέλουν και οι δύο ομάδες για να «σώσουν την χροινιά», μετά τον αποκλεισμό τους στα play offs της Euroleague, αλλά και την αποτυχία τους στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, από τον «αιώνιο» αντίπαλό του που έχει «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή του.

Οι «πράσινοι» έχουν φτάσει αήττητοι έως εδώ (31-0) και θα επιδιώξουν να γίνουν η μοναδική ομάδα που θα φτάσει στις 32 νίκες από καταβολής της Α1 (31 έφτασε και ο Ολυμπιακός τη σεζόν (2012/2013). Αυτό που θέλουν περισσότερο, βέβαια, είναι να κάνουν το 1-0 στη σειρά μπροστά σε 15.000 και πλέον οπαδούς τους και να πιστοποιήσουν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 13ο του πρωτάθλημα και την επιστροφή του μετά από μια διετία στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, με καλύτερο πλασάρισμα από τους «πράσινους» στην Ευρωλίγκα αλλά περισσότερα στραβοπατήματα και ασφαλώς μια δεύτερη συνεχής χρονιά δίχως τρόπαιο δεν θα κάνει καθόλου καλύτερα τα πράγματα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στους «κομμένους» από το εγχώριο ρόστερ, Χόλις Τόμπσον και Κιμ Τιλί (τραυματίας), αλλά και τον Δημήτρη Αγραβάνη (χιαστούς).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πηλοΐδης, Παναγιώτου και Διαμαντής, ενώ το δεύτερο ματς θα γίνει στο ΣΕΦ την Πέμπτη στις 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου