Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

“Πράσινη” απάντηση στο ΣΕΦ

“Πράσινη” απάντηση στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με «break» στην ήττα του από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και αφού κέρδισε στο ΣΕΦ 71-66, ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών της Basket League.

Με μεγάλο σκορ και πολλά εύστοχα σουτ ξεκίνησε ο δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο ΣΕΦ, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 27-25. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 9-4 με τους Ρόμπερτς, Σπανούλη, Μιλοτίνοφ και Πρίντεζη, ενώ οι «πράσινοι» απάντησαν και πήραν το δικό τους προβάδισμα με 19-15. Στο σκοράρισμα του τριφυλλιού προσέφεραν οι Καλάθης, Λοτζέσκι και Σίνγκλετον. Μάλιστα, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ματ Λοτζέσκι ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με εννέα πόντους, ενώ το σκορ στο 10’ διαμόρφωσε ο Μάικ Τζέιμς.

Ο Παναθηναϊκός με τον Λοτζέσκι να σκοράρει σε σουτ τριών πόντων προηγήθηκε 30-25, όμως οι Πειραιώτες αντέδρασαν και προηγήθηκαν 35-32 ολοκληρώνοντας ένα επί μέρους σκορ 10-2 με το τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 37-37 με τον Καλάθη, ενώ με τρίποντο του Στρέλνιεκς και καλάθι του Μπράιαν Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με 43-40. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η επιθετική συγκομιδή των «αιωνίων» περιορίστηκε, όμως οι δύο ομάδες έδειξαν τα στοιχεία που χρειάζονται σε ένα μεγάλο τελικό ανάμεσα στους δύο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κόλλησε επιθετικά και σκόραρε μόλις επτά πόντους, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει το προβάδισμα. Αρχικά, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ισοφάρισε με τον Ρίβερς (43-43), ενώ Καλάθης και Γκιστ έφεραν το σκορ στο 43-47. Ο Σπανούλης με λέι απ έβαλε τέλος σε έξι λεπτά «αφλογιστίας» των Πειραιωτών, ενώ τους ακόμα δύο βολές του αρχηγού του Ολυμπιακού και ένα τρίποντο του Παπαπέτρου ήταν ολόκληρη η συγκομιδή της περιόδου. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 30’ 50-56 με έξι συνεχόμενους πόντους του Μάικ Τζέιμς.







Τα δεκάλεπτα: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71.










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου