Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται "ενοικίαση" εργαζομένων στο Δημόσιο



Την επέκταση «ενοικίασης» εργαζομένων και στο δημόσιο για ειδικότητες πέρα των security και καθαριστριών, την αλλαγή του νομικού πλαισίου...


για τις ομαδικές απολύσεις και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών από το καλοκαίρι του 2014 στο ΙΚΑ και από τις αρχές του χρόνου στα πρώην ταμεία των ΔΕΚΟ και τραπεζών επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός παραδέχτηκε ότι γίνονται συζητήσεις για επέκταση της προσωρινής απασχόλησης στο στενό δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ που σήμερα ισχύει μόνο για τις ειδικότητες των security και των καθαριστριών.

Ο Γ. Βρούτσης επιβεβαίωσε, επίσης, την αλλαγή του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να μην χρειάζεται υπογραφή υπουργού για την έγκριση παράνομων απολύσεων. Άλλο αρμόδιο όργανο μετά από την εξέταση του σχεδίου βιωσιμότητας της επιχείρησης θα αποφασίζει για το αν θα μπορεί να προχωρήσει σε απολύσεις ή όχι.

Για το θέμα του ασφαλιστικού αφού σημείωσε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι γεμάτο διαρθρωτικές αλλαγές ανέφερε ότι θα υπάρξει μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 1,3% από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ παραδέχτηκε μείωση των εισφορών και στα ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ και των τραπεζών όπως προβλέπει ο νόμος Πετραλιά.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει μείωση σε μισθούς και συντάξεις, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα δυναμώσει μετά από αυτή.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου