Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ιταλικό ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ και ΑΔΜΗΕ

Ιταλικό ενδιαφέρον για ΔΕΠΑ και ΑΔΜΗΕ - Επαφές Σαμαρά με κορυφαία στελέχη ενεργειακών ομίλων της Ιταλίας

Ενδιαφέρον για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΑΔΜΗΕ εξέφρασαν οι ιταλικές εταιρείες ΕΝΙ και TERNA αντίστοιχα, κορυφαία στελέχη των οποίων υποδέχθηκε στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΝΙ εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, όπως και για τις νέες Εταιρείες Παροχής Αερίου που θα ιδρυθούν σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Ήδη σημειώνεται η ΕΝΙ κατέχει το 49% των μετοχών και το μάνατζμεντ των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η TERNA - εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία - εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) που περιλαμβάνεται επίσης στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως αγορά-κλειδί. Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του ενεργειακού ομίλου Πάολο Σκαρόνι (Paolo Scaroni) με τον Πρωθυπουργό συζητήθηκαν εκτενώς οι προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου