Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επένδυση-μαμούθ από την York Capital Management


Στην επίτευξη συμφωνίας προχώρησαν ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η York Capital Management, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, στο πλαίσιο της οποίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από την York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από τη York Capital ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με ένα μέλος Δ.Σ σε κάθε μία από τις εταιρείες.

Η μεγαλύτερη τοποθέτηση ξένου fund

Η συμφωνία που τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, συνιστά την μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί σε ελληνικό εισηγμένο όμιλο. Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και προστίθεται στη συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας που είχε υπογράψει η εισηγμένη τον περασμένο Αύγουστο, με την Qatar Petroleum International.

Η ρευστότητα που θα αποκτήσει η εισηγμένη θα διατεθεί για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και την ανάληψη νέων έργων.

Ποια είναι η York Capital

Η York Capital Management είναι μία διεθνής εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 από τον James G. Dinan και διαχειρίζεται περίπου 18 δισ. δολάρια.


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου