Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το Ρέθυμνο γιορτάζει 20 χρόνια καρναβάλι

Το Ρέθυμνο γιορτάζει 20 χρόνια καρναβάλι

Τα 20ά του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με τις εκδηλώσεις του να ξεκινούν επίσημα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, με το άνοιγμα του Τριωδίου.


Πρόκειται για την μεγαλύτερη, δημοφιλέστερη και πολυπληθέστερη εκδήλωση της Κρήτης, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, περνώντας όχι μόνο τα σύνορα του νησιού, αλλά και της χώρας.

Το θέμα του Καρναβαλιού είναι «20 χρόνια Μύθοι», με την φετινή επέτειο να αποτελεί τον προάγγελο του μεγάλου εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο, που θα πραγματοποιηθεί το 2014.

Σύμφωνα με το Flashnews, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα μας, η διοργάνωση του 2013 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και εκδηλώσεις. Ήδη ο αριθμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετέχουν στην Μεγάλη Παρέλαση (17/3), αγγίζει τις 44, με 33 άρματα (7 περισσότερα από πέρυσι), ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων – καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000. Τα θέματα που επέλεξαν φέτος οι ομάδες, αφορούν την επικαιρότητα της χώρας, χαρακτήρες και ιστορίες από παιδικά κόμικς, καθώς και θέματα που σχετίζονται με διάφορους Μύθους, χώρες, φανταστικούς χαρακτήρες, κ.α.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου