Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Όργια πρόκρισης απ' τον Ρόκο!


Τι κι αν είχε ενοχλήσεις στη μέση; Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς ήταν ανεξάντλητος σε βάρος της Ζαλγκίρις Κάουνας και κουβάλησε στον Παναθηναϊκό σε νίκη-μισή πρόκριση (73-78)!



ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Βρέθηκε απ' τα μισά της δεύτερης περιόδου να έχει φορτωμένους με φάουλ τους Λάσμε και Σχορτσανίτη (σ.σ. από 3φ. έκαστος). Βρέθηκε αρκετές φορές να κυνηγά στο σκορ. Βρέθηκε να πρέπει να ματώσει, ώστε οι διαιτητές να σφυρίξουν υπέρ του. Ακόμη κι έτσι ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να αντεπεξέλθει. Ο Τζέιμς Γκιστ αναπλήρωσε το όποιο κενό, συνεργαζόμενος άριστα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος βρήκε άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Ρόκο-Λένι Ούκιτς. Ο 28χρονος γκαρντ ήταν on fire σε οργάνωση κι εκτέλεση και με μεγάλα καλάθια ανάγκασε σε ξαφνική σιγή το ιδιαιτέρως ένθερμο κοινό της Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά πολύ περισσότερο χάρισε στην ομάδα του μία υπερπολύτιμη νίκη.
MVP: Στην ανάκρισή του απ' το αναγνωστικό κοινό της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας δήλωσε πως εύχεμαι να κάνει πολλά σπουδαία πράγματα μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο μέλλον και πως δε θέλει το Final Four του 2006 (σ.σ. με Κάχα Λαμποράλ) να παραμείνει το μοναδικό της καριέρας του. Λίγες ώρες αργότερα ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς έκανε ό,τι μπορούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Κροάτης γκαρντ αποχώρησε απ' το παρκέ, έχοντας 21 πόντους με 5/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και κανένα λάθος σε 33:23 συμμετοχής! Τώρα, μάλιστα!
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο χρόνος έχει προλάβει τον Ριμάντας Καουκένας, ο οποίος, διανύοντας το 36ο έτος της ηλικίας, πια δε διαθέτει την εκτελεστικότητα του παρελθόντος. Με μόλις 4 πόντους με 2/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 22:44 δε βοήθησε την ομάδα του.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Ο Μάρκο Πόποβιτς έκανε το 69-68 στο 37', αλλά αυτό έμελλε να είναι και το τελευταίο προβάδισμα της ομάδος του. Ο Τζέιμς Γκιστ με μία απ' τις πολλές άψογες συνεργασίες του με τον «Μήτσο» ανέκτησε τα ηνία για τον Παναθηναϊκό (69-70) και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο MVP της αναμέτρησης. Με 7 συνεχόμενους πόντους έκανε το 71-77 στα -21,1'' και γέμισε με χαμόγελα αισιοδοξίας άπαντες στον Παναθηναϊκό και στους φίλους του.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Ανεξαρτήτως των οικονομικών προβλημάτων της Ζαλγκίρις Κάουνας, το μπάσκετ αποτελεί γιορτή για σχεδόν κάθε Λιθουανό κι η Žalgirio Arena δε θα μπορούσε να μην είναι (σχεδόν) κατάμεστη. Η επίσημη ενημέρωσε έκανε λόγο για 13.315 θεατές.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου