Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η Hocthief πουλάει το «Ελ. Βενιζέλος»

Η Hocthief πουλάει το «Ελ. Βενιζέλος»
Εμπιστευτική διαδικασία πώλησης έξι αεροδρομίων, ανάμεσα στα οποία και το «Ελ. Βενιζέλος», βρίσκεται σε εξέλιξη με ορίζοντα τον Μάρτιο από την Hochtief, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Bloomberg.


Σύμφωνα με το Bloomberg, η κατασκευαστική εταιρία από την Έσση, σε συνεργασία με την Deutsche Bank, έχει καλέσει πιθανούς αγοραστές να καταθέσουν προσφορές έως το τέλος Μαρτίου, σε μία προσπάθεια επανάληψης της διαδικασίας πώλησης που έλαβε χώρα ανεπιτυχώς το 2011, όταν και η Hochtief δεν έπιασε το τίμημα που περίμενε.


Η Hochtief, η οποία επιχειρεί να πωλήσει τις συμμετοχές της σε παραχωρήσεις αεροδρομίων, έπειτα από την ανάληψη του μάνατζμεντ και του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας από την ισπανική ACS, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έξι διεθνών αεροδρομίων (Αθήνα Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνευ και Τίρανα).


Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης προσφορών, η γαλλική VINCI και η κινεζική HNA προσέφεραν κάτι περισσότερο από ένα δισ. ευρώ για το πακέτο των έξι αεροδρομίων, όμως η Hochtief υπολόγιζε τίμημα, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Προσφορά για πέντε εκ των έξι αερολιμένων είχε καταθέσει το 2011 και η γερμανική Fraport AG (παραχωρησιούχος του αεροδρομίου της Φρανφούρτης), όμως στη συνέχεια αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου